Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Ulkospottien Tsekkaaminen Valmiiksi

Nyt kun kevät alkaa tehdä tuloaan niin kannattaa ruveta pitämään silmällä mahdollisia ulkospotteja samalla kun liikkuu tuolla ulkona, sillä siellä on paljon erilaisia ja siistejä spotteja missä voi sormiskeitata. Jos minä kehtaan fingerboardata ulkona (olenhan iso ja aika vanha mies jo ;D) niin luulisi teidänkin kehtaavan. Taloyhtiöiden roskikset ovat erittäin hyviä spotteja, ainakin sellaiset missä on periaatteessa funboksi / pyramidi. Muistan kun tuossa alkutalvesta hinkkasin trikkejä pikkusiskoni pihalla juuri tuollaisessa roskis-boksissa ja sain vedettyä tosi siistejä trikkejä mitä en ole muualla päässyt. Erilaiset spotit antavat inspiraatiota, joka taas vahvistaa keskittymiskykyä jolloin temput menevät normaalia paremmin. Kaikki leikkipuistot sun muut ovat oivia paikkoja löytää spotteja, kunhan vain odottaa että ne lapset ovat poissa sieltä ;D Sormiskeittaaminen on siitä hauska laji että sitä voi harrastaa missä ja milloin vain (paitsi ei välttämättä ulkona 20 asteen pakkasessa, tai no ei ainakaan kovin kauan sormet kestä sitä pakkasta) eli tarvitset vain laudan ja koko maailma voi olla sinun oma pikku skeittiparkkisi. Koitan ottaa tähän artikkeliin esimerkki kuvia samalla kun käyn ulkona ja jos löydän jonkun siistin spotin missä voi fingerboardata. Eipä mulla tällä kertaa muuta. Ai niin, kouluista löytyy varmasti siistejä spotteja niinkuin löytyy myös kerrostalojen rappukäytävistä. Anna mielikuvituksen vain olla rajana! Peace.

Tuli tällaimen spotti tuossa yksi päivä vastaan. Monta siistiä spine-bänkkiä peräkkäin.

Vähän parempi kuva tuosta bänkistä. Lähti bigspin kickflipit tosi hyvin tästä spotista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa