Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

torstai 10. helmikuuta 2011

Temppujen tyyli ja puhtaus videoissa (YouTube)

Tsäbä! Tuli mieleen kirjoittaa tänne vähän youtube-videoihin liittyviä juttuja, joista Naakan kanssa tuossa sähköpostitse tuli hieman jo keskusteltua. Eli temppujen puhtaudesta ja tyylistä on kyse. 


Niinkuin Naakka asian mainitsi niin manuaali ei ole manuaali jos eturenkaat osuvat tempussa maahan. Se on mielestäni hyvin sanottu sillä sitä voi soveltaa grindeihin sun muihin temppuihin eli kun teet videota niin koita karsia sieltä pois kaikki mitkä eivät mene puhtaasti esim. 5-0 mikä menee 50-50:n kautta ja niin poispäin. Se tarkoittaa enemmän hinkkaamista ja yrittämistä mutta on kyllä vaivan arvoista ja sitä kautta videoitasi tullaan myöskin katsomaan enemmän, mistä ei ainakaan mitään haittaa ole. Täytyy myöntää että itse olen ollut tässä asiassa turhan löysä kun olen karsinut temppuja menneissä videoissani, mutta tuon elokuva-partin tekemisen myötä minulle on tullut uusi tapa tehdä videoita muutenkin eli treenaan enemmän ja kuvaan nykyään vähemmän. Että muistakaa se kun teette videoita että parempi mitä vähemmän ja siistempiä temppuja kuin paljon mutta ei niin hyviä temppuja eli videon pituus ei saisi olla mikään itseisarvo vaan pitäisi koittaa laittaa pelkästään puhtaasti menneitä temppuja. 


Eli pelkkä bs crooked grind voi olla paljon hienompi temppu kuin esim. varial heelflipistä bs crooked grind kunhan sen tekee puhtaasti ja tyylillä. Yksi asia miksi otan tämän myöskin nyt puheeksi on tuo pian alkava Ponkes Spotti Skaba, jota me DFE:n (DOH FB Elements) myös sponssataan. Eli kannattaa mieluummin tehdä yksinkertaisia temppuja tyylillä kuin vaikeita temppuja huonolla toteutuksella. Itse olen koittanut tuota asiaa kertoa viimeisten videoideni kautta, koska siellä on aika paljon ihan pelkkiä grindejä / slidejä vastalauseena sille että ei kaikkien temppujen pidä olla flippi-sisään-flippi-ulos temppuja. Videossani One By One (klikkaa nähdäksesi videon) on mukana yksi temppu minkä laitoin mukaan juuri sen vuoksi eli siinä on kickflipistä fs nosegrind mikä ei mene suoraan siihen asentoon vaan melkein takarenkaat ottaa kiinni penkkiin. Mun piti tehdä tämä artikkeli jo silloin, sen takia siinä lukeekin että se on tätä blogia varten, mutta jostain syystä ei ollut sille aikaa ja sitten se unohtuikin jo. Jos katsoitte tuon videon niin huomasitte varmasti että mukana on paljon yksinkertaisia temppuja. Ponkes Spotti Skaba tulossa ihan lähipäivinä, joten voisin siitä kertoa hieman. Eli kyseessä ei taaskaan ole temppu-skaba vaan tällä kertaa on kyseessä spotti-skaba. Eli jokainen osallistuja tekee 5 erilaista spottia kotoaan löytyvistä esineistä, tekee itse pahvista tai yhdistelee valmiita elementtejä. Jokaisessa spotissa voi tehdä maksimissaan 5 temppua eli videossa on maksimissaan 25 temppua. Pisteitä saa yleisöäänestyksestä (25%), tempuista, niiden puhtaudesta ja muut videoon vaikuttavat asiat (25% sen arvioin minä) ja spoteista määräytyy puolet videon pisteistä (Sammy (DFE) arvioi spotit ja minä myös eli molempien tuomarointi vaikuttaa 25%). Bonuspisteitä saa mahdollisista editointi-jutuista kuten värienmäärittelyt sun muut hidastukset jne. eli jos editointiin on nähty vaivaa niin se otetaan kyllä huomioon. Eli tällä kertaa kaikki ei ole kiinni pelkästään minun mielipiteistäni. Kaikilla on aikaa 2 kuukautta kuvata videotaan ja tehdä spottejaan, jonka jälkeen on 2 viikon yleisöäänestysaika ja jonka jälkeen on 2 viikon arviointiaika. Ei ole väliä onko kuvasuhde 16:9 tai 4:3 tai onko se HD vai ei eli niin hyvälaatuinen video kuin vain pystyt tekemään ja muista pitää temput mahdollisimman puhtaina ja tyylikkäinä. Omaperäisyys vaikuttaa tässäkin kilpailussa erittäin paljon, joten päästä mielikuvitus valloilleen ja keksi jotain aivan erikoista. Kannattaa myöskin tehdä spottiin sopivia temppuja jokaisessa spotissa. Ja niinkuin sanoin niin 5 temppua on maksimi, joten voit tehdä 1 - 5 temppua per spotti. Temppujen määrä ei tuo sinulle enempää pisteitä, joten kannattaa panostaa laatuun ennemmin kuin määrään. 


Jeps, tällaista tällä kertaa. Jättäkää kommentteja jos teille jäi jotain kysyttävää tai jotain muuta samantapaista. Ei muuta kuin hyvää kesänodotusta kaikille ja tehdään hemmetin hyvä kilpailu, jossa on paljon siistejä spotteja ja temppuja.

2 kommenttia:

  1. Saako yhessä spotissa tehä laineja? Silleen niinku monta temppua yhessä klipissä?

    VastaaPoista
  2. kyl mun mielestä joku parin kolmen tempun lainin voisi sallia kun combotkin sallitaan, kunhan se ei oo mitään edestakaisin vetämistä kauheesti, mutta se on taas osallistujan oma päätös että miten tekee. mutta tässä lähipäivinä tuilee kyllä ihan perusteelliset säännöt tähän skabaan tänne blogiin ja teen sellaisen videon mikä tulee Ponkesin youtube kanavalle, mistä on linkki tänne niihin sääntöihin. parempi mitä perusteellisemmat säännöt niin sen vähemmän väärinkäsityksiä.

    VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa