Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

lauantai 29. tammikuuta 2011

Fingerboard Tapahtuma by DFE

Tervehdyksiä sun muuta. Ajattelin taas pitkästä aikaa kirjoittaa ihan vain improvisoiden vähän kaikenlaisista asioista kuten tapahtumien järjestämisestä, Ponkesin uudesta videokilpailusta ja vähän siitä ja tästä.
Eli minulta on paljon kyselty että koska pystyisin järjestämään sellaiset sormiskeitti-tapahtumat tänne Turkuun. Minulla on tavoitteena saada sellaiset tämän kesän aikana viimeistään järjestettyä, mutta haluaisin vähän puhua siitä että mitä se käytännössä tarkoittaa ja mitä se vaatii. Eli DFE (DOH FB Elements) sen tapahtuman tulsi järjestämään ja olisi mielestäni siisti kerran tai kaksi kertaa vuodessa sellaisa pystyä järjestämään. Valitettavasti se ei ole ilmaista touhua ja se vaatii suunnittelua ja työtä, joten ensiksi pitää olla varma siitä että minkä verran sinne suunnilleen olisi tulossa porukkaa. Blackriverin parkki / plaza varmasti houkuttelisi jonkun verran ihmisiä sinne, mutta minulla on se asia työn alla mutta en voi luvata siitä mtiään. Niiden tapahtumien järjestäminen edellyttäisi sitä että ihmiset ostaisivat DFE:n elementtejä ja tuota Fingerboarding For Fun elokuvaa mitä muuten Flatface minulta tilasi. Tämä ei ole mikään ostopakotus vaan tosiasia. Niinkuin Mike Schneiderkin sanoi haastattelussani että fingerboardaajien kannattaa tukea sellaisia yrityksiä, jotka ovat sormiskeittaajien hallinnassa ja ketkä antavat saamastaan menestyksestä takaisin yhteisölle jotain kuten sormiskeitti-tapahtumia ja sponsoroivat ihmisiä.


Että se on aika todennäköistä että siinä tulee menettämään rahaa kun järjestää sen tapahtuman, mutta tottakai yritän saada tapahtumalle mahdollisimman paljon sponsoreita, jotta siellä olisi kivoja palkintoja niistä pikkuskaboista mitä olen ajatellut että siellä järjestetään. Että se vaikuttaa asiaan todella paljon että kuinka hyvin me saadaan meidän yritys toimimaan tässä lähikuukausina, mutta sen verran voin sanoa että ei ainakaan laadun puutteesta tule olemaan kiinni se juttu, sillä ensimmäinen elementti jota viime viikonloppuna tein (prototyyppi puusta) niin näytti erittäin hyvältä ja toimivalta. Eli toisin sanoen uskon kyllä meidän tuotteisiimme sen verran paljon että luulen kyllä että niitä tulee menemään kaupaksi. Se minun on pakko mainita, että rahan perässä tässä ei todellakaan DFE:n kanssa olla vaan intohimosta sormiskeittaamista ja kulttuuria kohtaan. Totta kai raha on yksi syy miksi me se firma perustetaan, mutta ei todellakaan tärkeimpiä syitä. Eikä näin pienessä maassa sormiskeittaamisella paljon tehdä rahaa että oltaisiin kyllä jossain ihan toisella alalla jos me rahaa pelkästään haluttaisiin. Pääasia on se että saa tehdä sitä mitä rakastaa työkseen, jolloin työnjälkikin on aivan erilaista. BRR:n elementeistä kyllä huomaa Martinin ja muiden intohimon tätä lajia kohtaan ja niin tulette huomaamaan myös meidän elementeistä saman. Meillä on aivan samat materiaalit käytössä kuin heillä ja samantapainen asenne kulttuuria ja yhteisöä kohtaan, koska jos DFE tulee menestymään niinkuin FB 4 FUN elokuva teki niin voitte olla varmoja siitä että annamme jotain takaisin yhteisölle. Se on eräänlainen symbioosi, mikä on sormiskeittaajien ja sormiskeittiyritysten välillä, sillä molemmat tarvitsevat toisiaan joten silloin pitää myöskin tukea toisiaan.


Itse olen jo mielestäni antanut suomen skenelle jotain, mutta en ole sitä tehnyt sen takia että saisin joskus jotain takaisin vaan olen halunnut auttaa suomen skeneä kehittymään ja kasvamaan sillä sormiskeittaaminen on loistava laji, joka pitää nuoret poissa typeristä aktiviteeteistä kuten huumeista, alkoholista ja muusta sen tapaisesta ja on erittäin luova laji, joka kehittää omaa persoonallisuuttaan ja mielikuvitustaan. Kaiken lisäksi se on vielä turvallinen laji, vaikka siitä saa yhtä hyviä kicksejä kuin itse skeittaamisesta, no ainakin melkein.


Että älkää odottako sitä ensimmäistä DFE:n tapahtumaa sillä mielellä että siellä on Blackriverin parkki, sillä ne ovat aika kalliita (parkki n. 1500 ja plaza puolet vähemmän suunnilleen) mutta kun on kunnon pöytä ja tarpeeksi erilaisia Blackriverin elementtejä niin ryhmätyöllä siitä saa rakennettua tosi hyvän ja toimivan "parkin" jota pystyy sitten myös tarpeen vaatiessa muuntelemaan. Että voi olla todennäköistä että ensimmäiseen tapahtumaan rakennetaan mun BRR elementeistä pari siistiä parkkipöytää ja sitten Big Mama vielä siihen päälle niin kyllä siinä kelpaa jo pitää sessioita. Koska ei ne tuotteet siinä tärkeintä ole vaan ihmiset ja yhtenäisyys ja se että kaikilla on hauskaa eikä ketään kiusata. Voitte jättää kommentteja tästä asiasta että olisitteko valmiita tulemaan tapahtumaan vaikka siellä ei olisi Blackriverin virallista parkkia. Ja tietenkin jokainen voi tuoda mukanaan omia ramppeja ja bokseja, joita voi käyttää lisäksi siellä.


Ymmärrätte varmaan että en mene ostamaan BRR:ltä omilla rahoilla parkkia tai plazaa ensimmäistä tapahtumaa varten ;D Mutta yritän kuitenkin parhaani että saataisiin mahdollisimman laadukkaita spotteja vedettäväksi. Ja totta kai siellä tulee olemaan DFE:n elementtejä myös käytössä, mutta saa nähdä ehditäänkö tekemään niitä siihen mennessä tarpeeksi, jotta niissä voisi tehdä oman parkin. Voi olla jopa mahdollista saada joitakin Blackriverin tyyppejä ensi vuoden tapahtumiin. Kärsivällisyyttä tarvitaan sillä en usko että ainakaan paljon ennen kesää pystytään järkkäämään kunnon gatheringit. Mutta tosissani olen tämän asian kanssa ja DFE:n kanssa teemme parhaamme asian eteen, joten älkää viitsikö koko ajan kysellä että koska ne tapahtumat pidetään, kiitos.


Ensi kuussa alkaa uusi Ponkesin sponssaama kilpailu, mutta en viitsi siitä vielä mitään kertoa koska konsepti ei ole aivan vielä valmis. Mutta ensi kuussa se sitten selviää kun skaba lähtee käyntiin että mistä oikein on kyse. Sen verran voin sanoa että kyseessä ei tule taaskaan olemaan temppukisa vaan jotain muuta. Jotain sellaista missä aloittelijatkin voivat pärjätä. Ilmoittelen sitten siitä skabasta ja sen säännöistä täällä mun blogissani, sillä kirjoitan ne säännöt silleen että kukaan ei voi ymmärtää väärin, vaikka kuinka tyhmä olisi. Eipä mulla muuta tällä kertaa, ajattelin nyt kertoa vähän tosiasioita tuosta tulevasta tapahtumasta ja siitä mitä sellaisen järjestämiseen vaaditaan, enkä edes maininnut paikan hommaamista ja kuntoon laittamista missä taitaa olla isoin työ. Ilmoittelen täällä siitä asiasta, joten teidän ei tarvitse lähetellä mulle mitään kysymyksiä asiasta. Ei muuta kuin fingerboardaamaan kun on sentään viikonloppu!


-Tomi L

4 kommenttia:

 1. mä yritän ainaki päästä paikalle !

  VastaaPoista
 2. mä tuun junal:)kiva ku suomes FB!

  VastaaPoista
 3. O'aight! Hyvä kuulla että sinne on ainakin muutama jo tulossa niin ei tule turhaan järkättyä sitä ;D

  VastaaPoista
 4. mäkin tuun jos pääsen ja voin tuoda ainakin blackriver (pocket winkler)

  VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa