Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

lauantai 15. tammikuuta 2011

DOH FB Elements (DFE) – Faktoja, projekteja ja filosofiaa

Ajattelin kirjoittaa hieman infoa tästä meidän (minun ja isoveljeni Sammyn) "firmasta", koska ollaan kuitenkin Suomen ensimmäinen yritys, joka valmistaa puisia ramppeja ja muita sormiskeitti elementtejä. DFE (DOH FB Elements) on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkästään ramppeja valmistava yritys, sillä sitten kun lähitulevaisuudessa perustamme virallisesti firmamme niin tulemme julkaisemaan myös levyjä kaveribändeille, tuottamaan sormiskeitti-elokuvia ja musiikki DVD:tä ja myös mahdollisesti tulemme myymään verkkokaupassamme muiden tuotteita kuin pelkästään omia tuotteita. Kaikki sormiskeitti-tuotteet, joita tulemme mahdollisesti myymään, ovat sellaisia mitkä ovat minun mielestäni (ja muiden DOH teamridereiden mielestä) laadukkaita tuotteita, joissa on hyvä hinta-laatu suhde. Joten tulemme mahdollisesti olemaan myös Suomen ensimmäinen fingerboard-liike, koska Ponkes (ja muut) on skeittikauppa mikä myy myös sormiskeitti tavaraa.

Taiteilijana Mika-No-Huh-Huh
DFE haluaa kehittää kulttuuria, muutakin kuin pelkästään sormiskeitti kulttuuria (kulttuuriahan se on, mitäs muutakaan se olisi) ja olla mukana monissa mielenkiintoisissa projekteissa, joissa ei rahan ansaitseminen tarvitse olla mitenkään pakollista vaan tukea jotain tiettyä tapahtumaa / tuotetta, jolla on kulttuurillista arvoa. Turkuhan on Euroopan kulttuuripääkaupunki tänä vuonna (2011), joten pitää olla mukana kehittämässä sitä kulttuuria oikeaan suuntaan eli luovaan, intohimoiseen ja kehittävään suuntaan. Ensimmäinen projekti, missä DFE on ollut mukana oli DOH presents Fingerboarding For Fun elokuva, jota Tomppa (Toemoe) teki yksinään noin puoli vuotta. Mutta se oli vaivan arvoista, sillä Blackriver-Ramps (BRR) osti niitä saman tien 100 kappaletta, eli puolet valmistetuista kopioista. Mutta tällä hetkellä näyttää siltä että niitä tehdään vielä 100 kappaletta lisää, mutta varmaksi en osaa sanoa. Elokuva sai uskomattoman paljon kehuja Thomas Hansenilta, Martin E:ltä ja Boris D-Rexiltä ja kaikki muutkin, jotka elokuvan ovat nähneet, niin ovat antaneet tosi hyvää palautetta niin itse elokuvasta kuin musiikeista myös. Siinä ei voinut käyttää mitä musiikkia vaan tekijänoikeuksien takia, joten siinä käytettiin meidän oman bändimme musiikkia ja kavereidemme musiikkia.
By Mika S.
Tiedän että täällä Suomessa on ihmisiä, jotka ovat odottaneet DOH:n elementtejä jo aika kauan, mutta me ollaan melkein vuoden verran suunniteltu elementtejä ja mietitty kaikennäköistä edistävää tuotetta, että ei me olla käsien päällä tätä koko aikaa istuttu vaan ollaan pohjustettu tätä juttua aika perusteellisesti ja tuon elokuvan menestymisen myötä saimme lisäintoa tähän toimintaan, niin kävimme etsimässä tarvitsemaamme metallimateriaalia ja löysimme sitä, joten nyt on kaikki kasassa. Vakio puuntoimittaja (erittäin laadukasta puuta) on löydetty ja työkalut on jo ostettu / hankittu puupajallemme. Nyt kun ensi viikolla alkaa hommat pajalla niin otan valokuvia ja videokuvaakin mahdollisesti eri työvaiheista niin saan tänne laitettua niitä kuvia sitten kun elementtejä alkaa valmistua eli DFE:n valmiista elementistä teen aina artikkelin tänne blogiin kuvineen päivineen missä lukee tilaamisohjeet ja tietenkin tuotteen hinta.

Eli alkaa palaset loksahdella paikoilleen ja ensimmäiset elementit valmistuvat luultavasti aika nopeasti, mutta totta kai pitää tehdä ensiksi prototyyppejä ja kehittää elementti parhaaksi mahdolliseksi. Ja ensimmäiset elementit menevät tietenkin DOH Teamridereille eli Edulle ja Naakalle ja siitä seuraavat minulle ja isoveljelleni. Mutta teemme niitä valmiiksi ensiksi vähän enemmän ennen kuin alamme niitä myymään, mutta ei tietenkään liikaa koska on aina se mahdollisuus että ne ei mene kaupaksi, mutta uskon kyllä että ne menevät hyvin kaupaksi koska ne ei ole mitään BRR kopioita vaan meidän omia näkemyksiä, joihin koitamme saada mahdollisimman paljon Suomi-tunnelmaa sillä täällä Suomessa on aina ollut tosi paljon hankalampia spotteja kuin muualla Euroopassa. Olemme isoveljeni Sammyn kanssa sellaisia, että jos jotain aletaan tehdä, niin tehdään sitten kunnolla, tai no jos ihan rehellisiä ollaan, niin Sammy on enemmänkin sen luonteinen kuin minä, mutta olen viime vuosina alkanut ajatella / käsitellä asioita samaan tapaan. Hyvä esimerkki on tuo jo pari kertaa mainittu fb-leffa minkä tein kunnolla koska sellaista aloin tekemään. Meinasin kiirehtiä sen kanssa, mutta onneksi en kiirehtinyt koska se ei olisi läheskään yhtä hyvä ja näyttävä. Löysin firman mikä printtasi kannet kyseiseen elokuvaan ja tulemme painamaan tarramme siellä. Edellispäivä kävin juuri hakemassa 500 kpl DFE:n perustarroja, joissa on meidän peruslogo ja DOH FB Elements teksti sen päällä. Mielestäni tarrat ovat tosi hienon näköisiä ja niiden pitäisi tarrautua tosi voimakkaasti pintoihin. Sellaisen / sellaisia saa kun tilaa sellaisen elokuvan joko minulta, Coyote Grind Loungesta tai Blackriveriltä.

Pitää katsoa että miten homma lähtee käyntiin, että perustetaanko firma vai ei. Mutta jos menekkiä löytyy, niin minulla / meillä on paljon paremmat mahdollisuudet järjestää niitä tapahtumia täällä Turussa kerran, tai pari kertaa vuodessa. Jos realistisia ollaan, niin ensimmäinen tapahtuma on varmaan vasta keväällä / alkukesästä, koska fb-tapahtuma ei ole fb-tapahtuma ilman BRR:n parkkia tai plazaa. Ainakaan ennen kuin DOH:n kanssa saamme tehtyä kunnon parkin, mutta se vaatii paljon suunnittelua, testausta ja töitä että en usko että tänä vuonna ehdimme vielä niin pitkälle. Kuulemma TopSportin järjestämissä "SM-kisoissa" oli ihan surkea puinen itse tehty parkki, eikä me haluta tehdä samaa virhettä. Joku BRR:n ja DFE:n yhteisparkkikin on joskus tulevaisuudessa mahdollista tehdä kun on aika hyvät välit tuonne Saksaan ja luulen että niille sopii että me käytetään joitain BRR:n elementtejä sen parkin tekemisessä. Lähetin just eilen sata tarraa kirjeen kera Saksaan, jossa kysyin yhdestä niin siististä jutusta, että jos se onnistuu, niin en tiedä mikä olisi siistimpää. Enempää en viitsi kertoa koska se on kuitenkin sen verran uskalias pyyntö, että todennäköinen vastaus siihen on "ei" ja kun en tunne niitä (toisen heistä olen tavannut kyllä, mutta en kuitenkaan häntä tunne) kenestä se loppupeleissä olisi kiinni.

Tästä logosta on painettu 500 kpl kunnon tarroja. Isot kiitokset Mikalle, oot äijä bro!
Vuosi 2011 tulee olemaan merkittävä vuosi suomalaiselle sormiskeitti skenelle, sillä Siwoista saa muovisia sormiskeittejä ja muovisia ramppeja saa lelukaupoista ja isommista tavarataloista. Suomen ensimmäinen sormiskeitti yritys (onhan porukka dekkejä ja ramppeja tehnyt ennenkin, mutta pienemmässä mittakaavassa ja epävirallisesti) DFE on nousemassa jaloilleen ja FB 4 FUN elokuvan myötä DFE tulee saamaan tosi paljon positiivista näkyvyyttä, sillä on yksi asia tuosta elokuvasta mitä en ole vielä kenellekään muulle kuin ystäville kertonut ja se on aika hemmetin iso juttu. Tulemme DFE:n kanssa muistamaan Blackriveriltä saamamme tuen ja jaamme sitä eteenpäin sitä mukaa kun alkaa tulla enemmän suomalaisia sormiskeitti projekteja. Niko Katavaisen ja pari hänen kaveriaan on pistänyt pystyyn sellaisen tiimin kuin This Is Fingerboarding (TIFB), johon minuakin pyydettiin mukaan mutta toistaiseksi pysyttelen "vierailevana tähtenä" niin kuin Niko asian mainitsi. Saa nähdä miten se asia muun muassa alkaa edistymään, niin DFE mahdollisesti tulee tekemään yhteistyötä jossain projekteissa, mutta se on sen ajan asia.


Lopuksi voisin mainita, että ensi kuussa (helmikuussa) tulee toinen suomalaisille tarkoitettu on-line videokilpailu, jota tällä hetkellä suunnittelen. Sitä tulee taas sponssaamaan Ponkes ja tietenkin DFE sponsoroi myös kyseistä kilpailua parilla elokuvalla ja elementillä. Niille, jotka eivät tiedä niin järjestin suomen ensimmäisen on-line videokilpailun nimeltä Ponkes Kymppi Skaba, jonka voitti Naakka & Edu. He ovat mielestäni suomen parhaita sormiskeittaajia, minkä takia me heitä sponsoroidaan. He ovat harrastaneet sormiskeittausta jo kymmenisen vuotta, joten siinä ajassa kehittyy jo tosi paljon. Itse kun olen vasta noin 1,5 vuotta sormiskeitannut kunnolla niin en ole vielä kovinkaan hyvä. Mutta sen verran tiedän lajista että osaan sanoa onko jokin tuote hyvä vai huono, koska olen monia eri merkkejä kokeillut ja tehnyt arvosteluja niistä rehellisesti niin kuin arvostelu kuuluukin tehdä. Eli toisin sanoen, jos saan ilmaiseksi jonkun tuotteen, niin se ei tarkoita että se saisi arvostelussa hyvät pisteet vaan se on kokonaan kiinni tuotteen toimivuudesta ja hinta-laatu suhteesta. Olen muutenkin nyt alkanut hiukan panostamaan tähän blogiin enemmän kuin ennen, koska nyt minulla on enemmän aikaa, koska sain leffa-projektin siihen pisteeseen, ettei tarvitse siitä enää stressata. Monta rautaa on tulessa, mutta se jää nähtäväksi että mitkä niistä syttyvät tuleen. Jättäkää kommentteja, toivomuksia, ehdotuksia ja mitä ikinä mieleesi tuleekaan. En saa siitä mitään ilmoitusta, että siinä voi kestää että vastaan siihen, mutta jos on tärkeämpää asiaa, niin siinä tapauksessa lähettäkää postia minulle osoitteeseen mailto:tmoe_psp@hotmail.com

6 kommenttia:

 1. MIKÄ ON TEIDÄM MIELESTÄ HIENOIN DFE / DOH LOGO? SIIS NOISTA KUN ON TUOSSA TEKSTISSÄ. MUUTENKIN OLISI KIVA KUULLA ULKONÄÖLLISIÄ MIELIPITEITÄ NYT KUN PYSTYTTE ILAMN KIRJAUTUMISTA KOMMENTOIMAAN KUN SAIN ASETUKSEN VAIHDETTUA. TÄÄ OLI KYL SIISTIMPI KU TEKSTI OLI VALKOINEN MUSTALLA POHJALLA MUTTA NOI KUVAT TOIMII TAAS PAREMMIN VALKOISESSA TAUSTASSA KUN NE SULAUTUU TUOHON EIKÄ OLE SELLAISISSA VALKOISISSA LAATIKOISSA NE KUVAT. JEPS, NYT SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN!

  VastaaPoista
 2. Musta toi neljäs on siistein ja muutenki tää blogi alkaa näyttää aikas siisitiltä ku oot laittanu nyt kuviaki tänne :D Se on hyvä juttu. Hauska lukee näitä juttui. Pitää kattoo sit ku teet niitä elementtejä et tilaisko jotai pientä kivaa xD

  VastaaPoista
 3. joo niin munkin mielestä alkss näyttää paremmalta, sellaselta oikeelta nettisivulta ;D ulkonäkö tulee vaan parantumaan, koska sitten kun saan vähän vielä lisää lukijoita niin yksi kaveri jeesaa tässä ulkoasun muokkaamisessa että tästä saa mahdollisimman selkeän. kiitti kommentista!

  VastaaPoista
 4. toi neljäs on kyllä mun mielestä hienoin ;)

  VastaaPoista
 5. Millos niitä Doh ramppeja tulee?

  VastaaPoista
 6. Millon noita Doh ramppeja tulee?

  VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa