Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Harrier Elementtejä - Harrier Elements

Moro! Eli tuli tilaus Harryltä tuossa eilen ja hiukan jo ehtinyt kokeilla näitä erilaisia Harriereita. Tämä ei ole kuitenkaan mikään arvostelu vaan sellainen mistä näkee että millainen jokainen Harrier on ja että minkä verran kukin elementti tulee kustantamaan. Nämä ovat uusia Harriereita, jotka ovat paljon kestävämpiä kuin vanhat mikä luonnollisesti lisäsi niiden hintaa. Hinnat DOH FB SHOPissa tulevat olemaan samalla linjalla mitä kuvassa näkyy ja ennen kaupan avaamista on mahdollista ostaa samaan hintaan niitä suoraan minulta.

Ensimmäiset kuvat on ottanut Dirty Harry Blackriverin Berlin Storessa, missä niitä on myös myynnissä ja niitä pitäisi tulla myyntiin myös BRR Webshoppiin ja Fingerboardstore.de:n ihan lähiaikoina, mutta meillä oli onni olla jonon etupäässä.


Nyt kun on pari päivää käyttänyt neljää eri elementtiä niin nyt alkaa vasta valjeta että mikä on meininki. Useimmat Harrierit ovat sellaisia, mitkä vaativat hieman teknistä osaamista ja mielikuvitusta. Voisin peräti sanoa että ainakin jotkut Harrierit ovat aika hektisiä, jos niitä niin käyttää. Harrier on kuin tyhjä taulukangas. Puhtaan valkoinen aluksi ja pikkuhiljaa maalaus alkaa muodostumaan ja Harrierista tulee juuri sinun oma elementti. Huomasin tuon oikeastaan vasta kun otin käyttöön eli ostin The Small Long One Harrierin. Muutaman erilaisen grindin jälkeen Harrieriin alkoi muodostua ensiksi viivoja ja se alkoi tummua hieman. Noin tunnin jälkeen se tuntui niin omalta kuin vain voi olla, koska siinä oli kunnon kulumajälkiä ja ihan pikkuriikkisiä murtumia. Ne eivät haittaa yhtään sen käyttöä vaan päinvastoin, elementti näyttää nyt paremmalta kuin koskaan. 

The Big One

Saksan autobaanoista esimerkiksi löytyviä berriereitä eli äänivalleja imitoiva elementti The Big One - Niinkuin kuvastakin näkyy niin tämä elementti maksaa 50 euroa

Tällä Harrierilla on kokoa. Se on suhtkoht leveä ja myös aika korkea. Ylemmässä kuvassa on tämän takana The Small Long One ja se ei ole kauheasti tätä pidempi!

Voi käyttää ihan perus kurbina tai voi vetää esim. walliesta bluntin ja ländätä se toiselle puolelle. Tässä niinkuin muissakin Harriereissa korostuu niiden monipuolisuus ja nyt kun ne ovat kestävämpää materiaalia niin nämä ovat tulleet jäädäkseen!
The Edge Harrier

Kaksi kertaa The Small Long Onen kokoinen elementti! Hauska combo-grindi Harrier!
Tämä on loppujen lopuksi aika iso elementti, sillä se on tosi pitkä. Pisin Harrier mitä tällä hetkellä on!

Tämä suorastaan kiljuu combo-grindejä! Erittäin monipuolinen elementti!Näitä on vain yksi kappale myytävänä, joten jos haluat tällaisen niin kannattaa olla nopea! Hinta on 50 euroa.

Harrier 51

Näitä ei ole tällä hetkellä ollenkaan myytävänä Suomessa, mutta seuraavassa tilauksessa otamme näitä varmasti! Tämä tulisi olemaan toiseksi halvin elementti, sillä hintaa tälle tulisi noin 30 euroa.

The Parking Block Harrier

Tätäkään Harrieria ei ole myynnissä, koska en tiennyt millainen tämä on. Mutta onneksi Harry antoi minulle tällaisen niin tiedän millainen elementti tämä oikein on. Itse pidän tästä ja luulisin että seuraavassa tilauksessa otamme myös pari näitä.


I had to sketch a little to this one cause black and white go so well together! On the other side there's "peace" and "thx harry" and on the other side as you can see there's "tomo's harrier" :D

The Small Transition Curb Combo

Tämä on erittäin hauska ja suhtkoht vaativa elementti, koska se on niin pieni bänkki. Mutta tämän kanssa treenaamisessa korostuu teknisyys, kekseliäisyys ja board-kontrolli
Erittäin hauska, mutta vaativa bänkki elementti. Tiiliskivikuvio tekee tästä oikeastaan sen mitä tämä on eli se ääni kun tuota menee ylös ja alas on aivan loistava. Yksi lempielementeistäni tällä hetkellä! Thanks Harry!Näitä ei myöskään ole tällä hetkellä myynnissä! Sain itse tämän Harryltä lahjaksi ja tykästyin siihen samantien. Hintaa tälle tulisi n. 40 euroa eli kertokaa jos olisitte valmiita maksamaan tästä sen verran niin tilaamme niitä jos kiinnostusta löytyy!

The Small Long One

Mielestäni yksi parhaista Harriereista, siis noista perus berrier Harriereista. Hintaa tällä on 40 euroa niinkuin kuvastakin näkyy!

Mielestäni erittäin tyylikkään näköisiä nämä Harrierit, koska ne ovat niin puhtaan valkoisia, että niillä saa tosi kaunista jälkeä aikaan kun valaisee oikein ja kuvaa hienosti niin temppujen ei edes tarvitse olla kovinkaan kummallisia!

Niinkuin kuvasta näkyy niin nämä eivät ole "täydellisiä" vaan näissä on kuvan tapaisia epäkohtia, mutta mielestäni ne tuovat vain persoonallisuutta lisää näihin elementteihin ja niistä huomaa, että ne ovat jonkun itse tekemiä eikä minkään tehtaan.

The Wally Curb Combo

Berlin Storen kellarissa tapahtuu maagisia asioita. Tämä taikatemppu maksaa n. 40 euroa.

Mielestäni aika uskalias, mutta toimiva ratkaisu kuitenkin. Erittäin monipuolinen on myös tänäkin elementti niin kuin kaikki Harrierit mielestäni ovat. Näitä on vain yksi myytävänä!

Voi käyttää ihan perus kurbina, vetää wallieita ja niistä grindejä / slaideja ja voit myös hypätä takaata päin vaikka bs nosegrindin ja tulla siitä pois tuota jyrkkää bänkkiä pitkin. Ja paljon muuta... The Wobble

Juuri valmistunut The Wobble elementti!

Harrier logo on saatu paikoilleen ja elementti oikeaan paikkaan. Näitä on myös vain yksi myynnissä ja se maksaa 40 - 45 euroa.

The Transition Curb Combo

Tämä on erittäin monipuolinen, jossa vain mielikuvitus on rajana!
Tästä näette hieman mittasuhteita, eli kyseessä on aika iso elementti! Hintaa tälle on 50 euroa.

Tätä voi käyttää ihan vain bänkkinä tai sitten transfer tempuissa eli kun vedät esim. nollie bs 5-0 tuohon "copingiin" niin voit tulla siitä joko laskeutumalla bänkkiä alas tai sitten päädystä pois. Vaihtoehtoja tällä elementillä on lukuisia!

Niinkuin kuvasta näkyy niin tässä ei ole pakko käyttää sitä "bänkkiä" ollenkaan vaan voit käyttää sitä pelkästään kurbina kun käytät vain toista puolta elementistä. Tämä on mielestäni yksi siisteimmistä ja toimivimmista Harriereista mihin olen törmännyt. Aivan loistava elementti!

The Small One

Kaikista edullisin Harrier sillä tällä on hintaa 25 - 30 euroa. Ehkä paras ja edullisin tapa tutustua Harrier elementteihin. Saman korkuinen kuin The Small Long One ja Edge Harrier, mutta luonnollisesti lyhyempi.

Niinkuin nimikin jo kertoo niin tämä on aika pieni elementti. Noin 10 cm leveä ja noin 5 cm korkea. Erittäin hyvä teknisille sormiskeittaajille ja luoville persoonille, sillä vaikka tämä on pieni elementti se ei tarkoita ettei sille keksisi monta erilaista käyttötapaa! Näitä on myynnissä tällä hetkellä viisi kappaletta, joten kannattaa pitää kiirettä, koska tälle on hintansa vuoksi kysyntää.

DOH FB SHOP tulee pian myymään näitä, mutta vain The Big One, The Small One, The Transition Curb Combo ja The Small Long One elementtejä on useampia kuin vain yksi kappale kun taas The Wobble, The Edge Harrier ja The Wally Curb Comboja ja on vain yksi kappale myynnissä näin alkuun. Niinkuin jo mainitsin niin hinnat tulevat olemaan aikalailla samat mitä noissa kuvissa näkyy eli 
 • The Big One maksaa noin 50 euroa
 • The Small One noin 25 - 30 euroa
 • The Small Long One maksaa noin 40 euroa
 • The Transition Curb Combo maksaa noin 50 euroa
 • The Wally Curb Combo maksaa noin 40 euroa (1 kappale)
 • The Edge Harrier maksaa noin 50 euroa (1 kappale)
 • The Wobble maksaa noin 40 euroa (1 kappale)
Jos haluat ostaa jonkun noista Harriereista niin ota yhteyttä minuun tmoe_psp@hotmail.com
niin voidaan sopia yksityiskohdista. Kysyntää riittää enemmän kuin on elementtejä, joten kannattaa olla nopea.

Näitä valmistaa Harald Schön eli The Dirty Harry Berliinissä sijaitsevassa +BRR+ The Berlin Storen tiloissa. Melkein kaikki varmaan tietävät kyseisen tyypin ja ne ketkä eivät tiedä niin kannattaa käydä katsomassa hänen kuvaamiaan videoita YouTubessa, koska hän kuvaa maailman arvostetuimpia videoita, joissa vierailee niin suuria nimiä kuin erittäin lahjakkaita tulokkaita. Näitä ostamalla tuet niin Suomen sormiskeittikulttuuria kuin sormiskeittikulttuuria yleensäkin.

9 kommenttia:

 1. aijjaijjai. tekeemieli. pakkosaada.

  VastaaPoista
 2. The Small Transition Curb Comboja sitte tulis myyntii doh shoppii :)?

  VastaaPoista
 3. jos niille on kysyntää niin seuraavassa tilaukseksessa voisimme niitä ottaa kyllä. eli tähän voi kommentoida jos olisi kiinnostusta sellaiseen. hinta olisi 40 euroa The Small Tranny Curb Combolle.

  VastaaPoista
 4. itteäni kiinnostais toi tiilikuvioinen

  VastaaPoista
 5. jaa toi bänkki eli small tranny curb combo. niitä tilataan seuraavalla kerralla koska niille on näköjään kysyntää! mutta maksaisitko siitä 40 euroa? ei siinä muuten mitään mutta toi hinta vaan tiputtaa varmaan aika monta ostajaa pois :/ mut tilataan kuitenkin ainakin pari!

  VastaaPoista
 6. Onko noita The Transition Curb Comboja myynnissä?!!??!?!?!

  VastaaPoista
 7. Jos tää The Wobble tulee doh fb shoppiin myyntiin niin täällä on ostaja!!! Toivottavasti tilaisitte näit.

  VastaaPoista
 8. On Trannyjä myynnissä ja eiköhän ainakin yksi wobble taas oteta. Enemmän toiveita harriereista olisi tervetullutta koska pian niitä tilataan lisää!

  VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa