Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

lauantai 26. helmikuuta 2011

Ponkes Spotti Skaba (Sponsored by DOH FB Elements)
Kilpailu päättyy tänään torstaina 28.4.2011 klo 00.00 eli kaikki ennen sitä ladatut videot ovat mukana kilpailussa. Olen huomannut että kaikilla ei ole ollut mahdollisuutta laittaa hidastuksia videoihinsa, joten en rokota siitä yhtään pisteitä, koska ne ovat vain temppuja ja niistä ei saa varsinaisia pisteitä tässä kisassa vaan jos on tasatilanne niin se kenellä on paremmat temput vie voiton silloin. 

Olen erittäin tyytyväinen skabaan osallistuneista videoista, sillä monella on ollut hienoja ja omaperäisiä spottiratkaisuja mikä on ollut todella mukavaa nähdä että ihmiset ovat nähneet vaivaa (jotkut aika paljon enemmän ja jotkut taas on tehnyt videonsa aika kiireellä) videoonsa. Tänäkin vuonna tuli erittäin mukava yllätys, eli sellainen osallistuja, josta en ole ennen kuullutkaan ja joka teki erittäin hyvän videon. Niinkuin viime vuonnakin kun Naakka ja Edu tulivat kuin tyhjästä ja veivät potin 6-0. Valitettavasti joutusin kieltämään kyseisiä henkilöitä osallistumasta tähän skabaan, koska he ovat DOH Teamridereita niin varmasti olisi tullut jotain narinaa että olen ollut puolueellinen, joten heiltä evättiin mahdollisuus tähän kilpailuun. Mutta tuleviin kilpailuihin tulen heidät hyväksymään mukaan, koska se on epäreilua että jos on DOH:n sponssi niin että ei voi osallistua.  

Eli seuraavana on vuorossa yleisöäänestys, joka toimii seuraavalla tavalla. Se alkaa huomenna eli perjantaina 29.4 ja kestää sittenkin vain viikon, koska muuten voittajien julkistaminen menisi kesäkuulle meidän Saksan reissun takia. Eli äänestys tapahtuu YouTuben kautta lähettämällä minulle YKSITYISVIESTIN (kaikki äänet ovat luottamuksellisia eli kukaan ei saa tietää ketä äänestit!), johon kirjoitat sen niiden videoiden nimet missä mielestäsi oli siisteimmät spotit, hyvät kuvaukset / editoinnit ja omaperäisiä juttuja. Sen lisäksi kirjoita viestiin oikea koko nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Eli anna äänesi mielestäsi kolmelle parhaalle videolle siten että on paras video (1), toiseksi tullut (2) ja kolmanneksi tullut (3). Eli äänestysaika loppuu viikon päästä perjantaina eli 6.5.2011. 

Sen jälkeen on 1 - 2 viikon arviointi / tuomarointi aika, jolloin arvostelemme kaikki videot taulukon mukaan ja laskemme pisteet skaban kriteerien mukaan. Eli ensimmäiseksi tullut tulee saamaan 100 euron lahjakortin Ponkesin nettikauppaan ja toiseksi tullut saa 60 euron lahjakortin. DOH:n elementtiä ei ole palkinnoissa mukana, koska meillä ei ole ollut aikaa käydä pajalla tuon nettikaupan takia, mutta pari FB 4 FUN leffaa tulee saamaan joku kenellä on esim. siistein spotti, vaikka muuten ei kilpailussa pärjännytkään. Myös jotain DOH FB SHOPin tuotevalikoimista tulee jollekin jotain palkintoa, mutta se olkoon yllätys että mitä joku saa. 

Kiitoksia kaikille erittäin paljon osallistumisesta tähän kilpailuun! Ajattelin että teen sellaisen videon tuosta kilpailusta, johon tulee parhaita spotteja kilpailuun osallistuneista videoista. Ilmoita minulle jos materiaaliasi ei saa käyttää! Koska en jaksa jokaiselta erikseen ruveta kyselemään niin se on helpompaa näin päin. 
 
Morjesta! Eli kilpailu on juuri lähtemässä käyntiin, joten tässä on ohjeita ja sääntöjä kisaa varten, jotta kaikki tietävät että mitä kannattaa tehdä osallistumisvideonsa kanssa. Lue nämä ohjeet ja säännöt ainakin kaksi kertaa läpi niin että varmasti ymmärrät mistä kilpailussa on kyse. Kyseessä on nimenmukaisesti Spotti kilpailu (spotti on paikka missä sormiskeittaat), joten kannattaa panostaa niihin spotteihin koska niistä tulee suurin osa pisteistä (50 %). Korostan vielä että kyseessä ei ole temppu-kilpailu vaan tempuista voi saada vain bonus pisteitä, jotka voivat ratkaista tiukan tilanteen. Spotin voit tehdä mistä vain, tässä hieman esimerkkejä: kirjoista, astioista, elektroniikka laitteista, marmori ja graniitti laatoista, pahvista tai mistä tahansa mistä saa hienon ja omaperäisen spotin tehtyä. Anna mielikuvituksen juosta vapaana, koska mitä kekseliäämpi spotti sen paremmat pisteet. Voit myös käyttää BRR:n elementtejä / muita elementtejä osana spottia, mutta pelkästään niitä ei kannata käyttää koska silloin ei saa kauheasti omaperäisyydestä pisteitä. Spotin pitää olla hienon näköinen mutta sen pitää olla myös toimiva, koska joudut siinä tekemään 1 – 5 temppua.Videon kriteerit eli ne asiat mitkä pitää videossa olla:

Pisteitä saa seuraavanlaisesti:

-         * spoteista määräytyy puolet videon pisteistä johon vaikuttavat spotin omaperäisyys, kekseliäisyys, ulkonäkö ja toimivuus (Minä eli Tomppa ja Sammy (DOH) arvostelemme spotit erikseen eli molemmat vaikuttavat 25 %)
-         * ¼ eli 25 % pisteistä saa editoimisesta, kuvaamisesta ja kaikesta muusta videon ulkonäköön vaikuttavista asioista
-        * ¼ eli 25 % saa yleisöäänestyksestä, joka luonnollisesti alkaa skaban päätyttyä
-        * Bonuspisteitä saa tempuista ja niiden puhtaudesta ja tyylistä eli kannattaa tehdä spottiin sopivia temppuja ja sellaisia temppuja jotka osaat tosi hyvin. Vaikea ei tarkoita että temppu olisi hieno vaan pelkkä ollie voi olla hieno jos sen tekee tyylillä sopivassa paikassa

Eli tällä kertaa videon pisteet eivät ole pelkästään minun arvosteltavissa vaan mukana on yleisöäänestys, joka alkaa osallistumisajan päätyttyä ja yleisöllä on 2 viikkoa aikaa äänestää lempivideotaan. DOH FB Elementsin tuotekehittelijä Sammy arvostelee kaikkien videoiden spotit yksinään ja minä teen saman ja sitten yhdistetään meidän arvostelut, jolloin on jo muodostunut 50 % videon pisteistä. Minä arvostelen temput ja videon editoimiset sun muut jutut., jotka vaikuttavat 25 % videon pisteisiin.

Aikaa tehdä videota kilpailuun on 2 kuukautta, joten ei kannata pitää kiirettä vaan rauhassa väsäillä omaperäisiä spotteja ja miettiä kutakin temppua / lainia jokaiseen viiteen elementtiin. Kilpailu alkaa 28.2.2011 eli se loppuu 28.4, jonka jälkeen on yleisöäänestys 29.4 – 11.5 (muuna aikana annettuja ääniä ei lasketa mukaan eli odota kilpailun loppuun kunnes äänestät!) ja sen jälkeen menee vielä viikko tai kaksi että voittajat ja top 5 julkistetaan minun kanavallani. Se ei vaikuta pisteisiin niin paljon että kuinka monta temppua teet vaan laatu korvaa määrän tässä tapauksessa. Eli jos kuvaat 5 temppua ja niistä vain 2 menee tosi hyvin, niin suosittelen laittamaan vain ne kaksi temppua siihen. Ja jos käytät BRR:n elementtiä tai jotain muuta valmis-elementtiä / elementtejä niin kannattaa käyttää niitä jotenkin hienolla ja omanlaisella tavalla, jotta saat siihen mukaan omaperäisyyttä ja kekseliäisyyttä. Mutta voit käyttää BRR:n elementtejä pelkästään myös mutta silloin et tule välttämättä (tietenkin jos niitä kekseliäästi on käytetty ja ne on hienot ja toimivat niin voit saada hyvätkin pisteet) saamaan kauheasti pisteitä siitä spotista, koska omaperäisyys ja kekseliäisyys ovat ainakin minun (ja tod. näk. myös Sammyn mielestä) arvostelukriteereistä ne tärkeimmät (mutta tätä on vaikea selittää koska yksinkertainen voi olla hienompi kuin sellainen mihin on nähty enemmän vaivaa ja päinvastoin eli nämä ovat ihan mielipidekysymyksiä, joten kannattaa luottaa vaistoihinsa ja tehdä sellaisia mitkä ovat omasta mielestään hienoja!) eli mistä saa eniten pisteitä.

Yleisö äänestää omasta mielestään parasta videota lähettämällä minulle yksityisviestin, jolloin jokaisen ääni tulee olemaan luottamuksellinen eli kukaan ei saa tietää ketä äänestit paitsi tietenkin minä. Itseään ei saa äänestää ja profiili, josta äänestys tulee, on oltava sellainen, joka on ollut ennen helmikuuta tehty. Myöskin jos joku on tehnyt itselleen useamman kuin yhden profiilin ennen sitä ja epäilen että joku äänestää useammasta kanavasta niin minulla on oikeus jättää huomioimatta sellainen ääni. Itseään ei saa äänestää, mutta kisaan osallistuvat voivat antaa äänensä toisille kilpailijoille. Ja muistakaa äänestää sitä mikä on mielestänne oikeasti paras eikä sitä mitä muut mahdollisesti sanovat äänestävänsä, ja niinkuin sanoin niin äänesi tulee olemaan luottamuksellinen eli sitä ei saa kukaan tietää että ketä äänestit!

Palkinnot järjestää luonnollisesti Ponkes ja tällä kertaa mukana on myös DOH FB Elements, joten luvassa on mielestäni erittäin hyvät palkinnot ja niitä jaetaan ensimmäiseksi ja toiseksi tulleille, mutta myös muut voivat saada palkintoja koska tässä skabassa / kisassa palkitaan esimerkiksi ”siistein temppu” tai ”siistein spotti” tai muusta vastaavasta voi rapsahtaa Fingerboarding For Fun elokuva ( https://www.blackriver-shop.com/accessories/media/fingerboarding-for-fun-dvd.html ) tai jopa DOH:n elementti. Eli kaikkien kannattaa osallistua, koska kokemus / taidot eivät välttämättä ratkaise tätä kilpailua vaan mielikuvitus ja soveltamisen taito. Sanottakoon palkinnoista sen verran että voittaja saa 100 euron lahjakortin Ponkesiin ja toiseksi tullut saa palkinnoksi taas 60 euron lahjakortin luonnollisesti samaan kauppaan, eli hyvät palkinnot ovat luvassa. DFE (DOH FB Elements) sponsoroi kilpailua ainakin parilla DOH presents Fingerboarding For Fun elokuvalla ja ainakin yhdellä DOH elementillä (katsomme sitä tilanteen mukaan, mutta nuo ovat ainakin luvassa). Eli ei muuta kuin penkomaan kaappeja, askartelemaan ympäristöjä ja / tai järjestelemään elementtejä, sillä luulen että tässä kilpailussa on luvassa siistejä yllätyksiä. Muistakaa että vain taivas on rajana!

Pidä video mahdollisimman selkeänä eli ei mullistavia efektejä tai mitään kuvia tai muita logoja kuin Ponkesin ja DOH:n logot (jotka voit ottaa tästä minun blogista eli oikealla hiirellä paina logon kuvaa ja valitse tallenna nimellä jne.). Ei myöskään mitään tekstejä videoon kuten linkkejä sun muita paitsi alkuun voit laittaa oman nimesi jos haluat tai jos teet videon jonkun kanssa kimpassa niin silloin tietenkin voitte laittaa molempien nimet videon alkuun DOH:n ja Ponkesin logon kera. Jos on jotain kysymyksiä, niin kysykää ihmeessä!

-Järjestäjä: Tomi Lempinen / DOH FB Elements
-Sponsorit: Ponkes ja DOH FB Elements
-Tuomarit: Tomppa & Sammy (plus yleisöäänestys!)

Tässä on muutamasta spotista esimerkkikuvia (mutta ei tarkoita että näistä saisi hyvät pisteet vaan että saatte käsityksen siitä mitä tarkoitan spotilla)

Graniitti laattoja, BRR reili ja rekvisiittana roskis. Rekvisiittaa kannattaa käyttää kunhan ne sopivat siihen spottiin

KIitaran kaulasta ja copingista tehty kaarireili

Ei kovin originaali spotti, mutta tuosta saisi jotain lisäämällä aika hienon ja omaperäisen spotin

Yksinkertainenkin spotti idea voi olla nerokas ja siisti, mutta tämä on vain esimerkki kuva eli en sano mistä näistä saisi eniten pisteitä vaan tässä on muutama spotti mistä olen ottanut kuvan

Esimerkki spotista jossa voi vetää lainin, koska lainit ovat sallittuja mutta silti spotissa saa olla maksimissaan 5 temppua


Yhdistelty omia tosi vanhoja kyhäyksiä ja BRR:n elementtejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa