Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

lauantai 18. joulukuuta 2010

Blackriver-Ramps Arvosteluita Osa 3 + Mitt & Close Up


Nodih. Tässä tulee kolmas osa blackriverin ja muiden brändien tekemistä elementeistä. Eli mennään suoraan asiaan. Koska mulla ei ole kauhean paljon uusia vehkeitä niin sisällytän tähän arvosteluun myös pari Close Upin elementtiä ja yhden Mitt Skateboardsin elementin. Ei muuta kuin ramppien kimppuun.


Blackriver-Ramps Big Mama eli todella iso vertti ramppi








Tällainen rampin kuuluu olla! Vaikka kyllä tykkään BRR:n minirampista, jossa on korkennettu vauhdin otto ramppi toisella puolella (se tavallinen miniramppi on aivan liian pieni) niin tämä tuholainen on ihan sairas vehje. Mieti nyt itse, se on puoli metriä leveä (eli voit vetää puolen metrin fakie nosegrindin), 73 senttiä pitkä ja 24 senttiä korkea. Tämä on seitsemäs vuosi kun BRR myy tätä tuotetta, joten siitäkin voi jo jotain päätellä. Korostaakseni sitä että tämä ramppi on vertti, kerron kuinka paljon helpompi on tehdä kaikenmaailman grindit, disasterit ja blunteista / rokkareista flipit pois. Hintaakin tällä on Ponkesissa 85 euroa, vaikka BRR:n Webshopissa se maksaisi 89,95 euro ? ! ? Ehkä Ponkes on tehnyt siinä pienen virheen, koska yleensä Ponkesissa maksaa BRR:n tuotteet suunnilleen saman verran kuin ne tilaisi Saksasta. Noh, onneksi se oli sen hintainen ainakin sen verran että ehdin itse hankkia sen. Tarvii antaa kehut siitä että tässä on pohjassa vanerilevy toisin kuin muissa BRR: tuotteissa mitä itse omistan, mikä on hyvä juttu sillä sen voi asettaa muuallekin kuin pöydälle, esim. kahden tai useamman pylvään päälle tms. 
Itse en pahemmin tykännyt ramppiskeittauksesta poikasena kun katsoin skedeleffoja vaan kelasin niiden kohtien yli. Mutta sormiskeittaamisen myötä innostuin rampeista, minirampeista olen aina kyllä tykännyt. Backside kickflip to bs noseblunt on ehkä siistein temppu minkä olen tässä elementissä päässyt. Suosittelen kaikille ramppien ystäville (vasinkin verttiramppien ystäville) ! ! !
Pisteitä tämä dinosaurus saa 95 / 100


Blackriverin Street Plaza


Tässä on sellainen elementti jos ei ole varaa hommata useampaa elementtiä niin hommaa tämä, sillä tässä on kaikkea. Voit vetää nosegrindin aleimpaan kurbiin ja vetää nollie flipistä lipsliden korkeampaan kurbiin ja ländätä se flätille tai ollata elementin päälle, vetää heelflipistä fs boardslideen josta kääntyä fakie nosemanualiin (nosemanual mutta mennään fakie suuntaan tai voi sanoa switch manual mutta tuo menee termistön puolelle ja eri ihmiset käyttävät eri termejä) ja acid dropata flätille. Tässä elementissä on kaikkea kuten kurbeja (viisi kappaletta), monta eri korkuista tasoa joista kaksi isointa yhdistää hieno reili ja hieno yhdistelmä kurbeja, manuaali pädejä (= manual pad) ja kunnon pyöreä reili. Tässä voit vetää sellaisia kombo-temppuja ettei ole mitään rajaa. Pituutta tällä multiboksilla on 53 senttiä, 23 senttiä leveyttä ja se on reilu 9 senttiä korkea. Itselläni ei ole tätä elementtiä mutta saan sitä helposti lainattua mutta se on sellainen elementti että jos haluat kuvata siinä jotain temppuja joissa menet toisesta päädystä toiseen niin se vaatii erillisen kuvaajan koska elementti on niin iso. Ainakin jos haluaa että temput näkyvät hienosti. Mulla ei oo tästä paljon muuta sanottavaa kuin että yksi siisteimmistä, kätevämmistä ja monipuolisimmista elementeistä mitä BRR on ikinä tehnyt. Ainoa miinus jonka tälle keksin on että elementti voisi olla hiukan leveämpi ja myös hieman pidempi sillä tavalla että olisi enemmän tilaa ollata reiliin bs ja fs suunnista. Muuten en vaihtaisi tässä mitään. Suosittelen tätä sellaisille, jotka eivät halua / pysty hankkimaan montaa elementtiä, sillä tällä saa ajan kyllä kulumaan ja tehtyä niin paljon erilaisia temppuja kun käyttää mielikuvitusta. Kuvattiin tämän kanssa yksi trikki DOH FB Elements leffaan, mutta en viitsi sanoa että mikä temppu se on, combotrikki kuitenkin. Pisteitä annan tälle 90 / 100.


Blackriverin pyöreä tavallinen reili





Hommasin pyöreän tavallisen reilin, vanhan neliskulmaisen lisäksi koska nyt niitä oli saatavilla. Huomattavasti parempi kuin Iron Rail Square ainakin minun mielestä. Paljon helpompi tehdä esim. nose-, tail-, blunt- ja nosebluntslideja koska reili on pyöreä pystyt säätämään kulman jossa vedät esim. nosebluntslidea kun taas Iron Rail Squaressa nosebluntslide on joko pystyssä tai sitten vaakatasossa (mikä ei mielestäni ole nosebluntslide, koska siinä ollaan noseslide asennossa ja bluntsliden pitää mielestäni olla aika pystyssä mutta ei ihan pystyssä, sanotaan että 75 % pystysuorassa ;D) Ei mulla muuta tästä elementistä koska olen jo arvostellut molemmat Iron Rail Squaren ja sen mikä menee ylöspäin samassa arvostelun osassa. Pisteitä tämä niin-perus-elementti-kuin-vain-voi-olla saa 95 / 100


Close Upin Marmorinen Puistonpenkki









Ensiksi tarvitsee sanoa iso kiitos Ponkesille tästä aivan mahtavan upeasta marmoripenkistä! Tämä on hienoin elementti mikä minulla on, huomatkaa sana hienoin eli siisteimmän näköinen elementti. Minulla on harmaan "värinen" mutta niitä saa myös mustana ja valkoisena, joista ajattelin jossain vaiheessa tälle kaveriksi hommata mustan marmoripenkin. Tämä on aika kallis elementti eli n. 40 euroa, mutta todella laadukas ja hyvin tehty upean näköinen ja toimiva penkki mihin vetää grindejä ja slaideja joko penkin alaosaan tai yläosaan tai tehdä combogrindin ja grindata molemmat osat, mutta siinä pitää olla aika vikkelä sillä tämä on suht pieni elementti. Jos joutuisin arvaamaan niin sanoisin että 15 senttiä korkeintaan pitkä, mutta ainakin 12 senttiä pitkä. Saa tehtyä todella hienon näköisiä "spottikuvauksia" (= spotteja jotka valaistaan yhdellä lampulla ja muu alue on pimeänä, johon tehdään joku siisti trikki hyvästä kuvakulmasta kuvattuna) kun valaisee yhdellä lampulla suoraan penkin päältä ja muut alueet ovat pimeänä. Näyttää hienolta kun tekee esim. ihan perus olliesta bs krookedin tai jonkun muun ihan perustempun. Mutta kun tekee perustempun niin silloin sen täytyy myös mennä kliinisti ja tyylillä jotta siitä saa kaiken irti. Close upin toinen siisti elementti joka saa pisteitä 95 / 100.


Close Upin Coffin Curb - ruumisarkku, joka on säilytysrasia ja kurbi



Tämä on se toinen Close Upin siisti elementti. Itse en ole ikinä ollut mikään Close Up fani tai mitään sinne päinkään, mutta täytyy myöntää että tämäkin säilytysrasia / kurbi / manuaali pädi on todella hienon näköinen kohokuviollisella Close Up logolla ja tekstillä "Finest Fingerboards" rasian päällä. Muutenkin tämä aidon ruumisarkun näköinen puiden omia värejä hyväksi käyttäen oleva elementti on todella kätevä ja hienosti toteutettu idea. Sisään mahtuu (siis mitä minulla siellä on) 5 kompletea, sinitarraa, trukkipari, 3 settiä renkaita, BRR työkalu, Riptapea, Riptapen tuunausosia ja pienet sakset. Eli on juuri sopivan kokoinen. Kurbit ovat mielestäni erittäin toimivat kun ne menevät vähän vasempaan yläkulmaan ja 3/4 kohdassa kääntyy oikealle jokusen asteen. Siihen on kiva vetää switch bs suskista tailslideen ja flipata pois. Paljon käytännöllisempi kuin osasin aluksi kuvitella. Temppuja tähän saa vedettyä luovasti joten käytä taas sitä mielikuvitustasi, sillä se on yksi ihmisen tärkeimmistä kyvyistä. Mutta taas tietenkin tulee miinusta hinnasta sillä muistaakseni tämän hinta no 30 - 40 euroa. (mitä hemmettiä?!? yritin mennä Ponkesin sivuille mutta nyt sen osoitteessa näkyy joku aivan toinen sivu mikä ei liity mitenkään Ponkesiin. Koittakaa toimiiko ponkesin sivut tästä: http://www.ponkes.com) Takaisin ruumisarkku säilytysrasia boksiin... Erittäin kätevä kuljettaa dekkejä ja sen erilaisia varaosia mukana, jotta vaikka tapahtuu mitä niin sinulla on siellä varalauta ja osat millä korjata / vaihtaa se mikä meni pieleen.  Hinnan takia tämä saa pisteitä 88 / 100.


Eurolava eli trukkilava (Blackriverin)

Berlinwoodin dekki on kuvissa mittasuhteiden arvioimista varten!


Oli pakko ottaa pari trukkilavaa kanssa muiden mukana, vaikka älyttömän hintaisia nämä ovat: 9 euroa per trukkilava, mutta erittäin laadukkaasti tehty mutta silti saisi maksimissaan olla 4 - 5 euroa kipale. Hienoja nämä ovat ja niistä on hyötäkin, siksi otin niitä kaksi että voin esimerkiksi laittaa reilin niiden päälle (toisin sanoen korottaa reiliä) mutta itse käytän niitä myös korottaakseni kamerani paikkaa. Olisihan se kiva kun olisi noita joku 10 - 15 niin niistä voisi jotain kyhätäkin, mutta noilla hinnoilla ei muut kuin BRR:n teamriderit kyhäile trukkilavoista kaikkea kivaa. Kun DOH FB Elementsiltä rupeaa jäämään tarpeeksi materiaalia yli niin oon aatellut että tehtäisiin myös niitäkin, mutta sellaisella hinnalla että on jotain järkeä ostaakin. Kiitoksia muuten Paulille kahdesta trukkilavasta, jotka hän joskus mulle lähetti. Toinen oli hyvin tehty, mutta toisessa jäätelöpuikot menivät aika pahasti vinoon. Vaikeata antaa tälle pisteitä koska tämä ei ole varsinainen elementti. Mutta kun on pakko niin on pakko. Hinnan takia nämä saavat vain 85 / 100.


Piknik Pöytä by Mitt Skateboards



Itse koottava piknik pöytä. Melkein samanlainen kuin BRR:n piknik pöytä paitsi Mitt:n versiossa on pöytä kapeampi ja toisessa reunassa on coping ja toisessa on kurbi. Hintaa en tiedä, eikä näitä vissiin pysty tilaamaan edes Suomeen Mitt Skateboardsilta, mutta tarkistakaa asia mieluummin kun luotatte tuohon, koska ei sitä ikinä tiedä. Niiden sivuilla ei näy noita, mutta jos kirjoittaa esim. sähköpostia niille niin voi varmasti sopia järjestelyistä. Itselläni oli näitä kaksi, mutta annoin toisen isoveljelleni etukäteen joululahjaksi koska minulla oli jo entuudestaan BRR:n piknik pöytä ja Mitt lähetti mulle niitä kaksi samalla kun ne lähetti mulle niiden dekkejä. Hyvä piknik pöytä kunhan sen vain kokoaa oikein ja miettii että mihin kohtiin haluaa penkit. Ei vedä vertoja Blackriverin perinteiselle piknik pöydälle, mutta on tosi hyvä silti. Coping tuo oman säväyksensä tähän versioon piknik pöydästä. DOH FB Elementsin piknik pöytä tulee olemaan aika paljon erilaisempi kuin kumpikaan näistä sillä siitä tulee kunnon suomi meininki piknik pöytä. Muutenkin DOH:n elementit ovat suomalaisen näköisiä ja teemme aidoista skeittispoteista miniatyyri versioita. Esimerkiksi eka isompi elementti mitä teemme on Turun Cube-skeittihallista alunperin peräisin. Pisteitä tämä saa 88 / 100.


Jeps. Tollasia on tullut kokeiltua viime arvostelun jälkeen. Jossain vaiheessa kirjoitan artikkelin, jossa vertailen keskenään eri dekki-merkkejä, trukkeja ja renkaita. Ja arvostelen myös jokaisen tuotteen. Eli arvosteluissa seuraavana: Berlinwoodin dekit, Mitt:n dekit, Blackriverin trukit, Bollien trukit, Close Upin uusin malli (komplete, mutta arvostelen kaikki kolme osaa siitä), Close Upin renkaat ja Winkler Wheelsin renkaat. Toivottavasti näistä on joillekin jotain apua. Haluaisitteko että sisällyttäisin näihin arvosteluihin ainakin kuvia tuotteesta jota arvostelen tai sitten video-materiaalia, jossa näytän eri tapoja käyttää arvostelemaani tuotetta. Muistutan teitä myös siitä että tämä on arvostelu eikä mainos, joten olen rehellisesti ja mahdollisimman monipuolisesti arvostellut kaikki tuotteet. Eli mikä on ilmaista minulle ei saa sen parempia pisteitä täällä arvosteluissa eikä muissakaan artikkeleissa, koska muuten tässä ei olisi mitään järkeä. Ehkäpä vielä ennen joulua kirjoitan tänne ainakin yhden artikkelin, en osaa varmaksi sanoa. Toisaalta niitä voi tulla vaikka viisi ennen joulua, koska ei sitä koskaan tiedä. Mutta niin kauan kuin lukijamäärä on suhtkoht alhainen niin en kirjoita tänne säännöllisesti tai ilmoita koska seuraava artikkeli ilmestyy. Tällä hetkellä tätä on luettu päivässä 30 - 40 kertaa, mutta sitten kun se on kasvanut johonkin 100:n niin sitten alan panostaa tähän blogiin enemmän kuvilla ja videoilla. Eli ei muuta kuin painostamaan tuttuja / frendejä lukemaan tätä blogia niin saatte nauttia hienoista valokuvista ja asiaan liittyvistä videoista. Hauskaa joulunodotusta vielä kerran! :D -tOEMOe.

5 kommenttia:

 1. Hieno arvostelu :D Mikäköhän tohon ponkesiin on tullu ku ei toimi :( Toivottavasti alkaa toimimaan ku just tilasin sieltä ton elias assmuth completen että tulee ennen joulua...

  VastaaPoista
 2. hieno arvostelu. muuten onko toi blackriverin nettisivut turvallisia paikkoja tilata kun olen tilannut ponkesista ja se on varmasti turvallinen paikka,mutta ponkesilla ei ole niin suuri valikoima kuin blackriverillä. Kun haluaisin niin hirveesti noita jotain blackriverin sivujen ramppeja ja curbeja niin onko se paikka turvallinen sivu tilata kun se on ulkomailta.

  VastaaPoista
 3. kiitoksia paljon! on se turvallinen paikka tilata todellakin. se on hyvien tyyppien ketkä sormiskeittaa perustama ja omistama joten tilaa ihmeessä sieltä! DOH on avaamassa myös verkkokauppaa mutta ekat tuotteet tulevat vasta parin - kolmen viikon sisällä! ilmoittelen sitten kun se DOH:n webshop on auki ja tuotteita on ostetavissa! siis tänne blogiin...

  VastaaPoista
 4. hei onko tietoa paljonko maksaisi BRR big mini?
  se on nähtävästi tässä?
  http://www.youtube.com/watch?v=uNY76ENUrak blogit ovat muuten hyvää ja mielenkiintoista luettavaa joten kiitos siitä :)

  VastaaPoista
 5. eik se 300€ oo brr webshopissa... kiitoksia!

  VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa