Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Fingerboard Renkaat

Ajattelin kertoa omat näkemykseni erilaisista fingerboard renkaista mihin olen törmännyt eli käyttänyt. Ne on tietenkin vain murto-osa kaikista fingerboardaukseen tarkoitetuista renkaista kun on bollien ja flatfacen renkaita esimerkiksi. Mutta voin vain puhua omasta ja kokemuksieni puolesta. Listaan ekana renkaita paremmuusjärjestyksessä ja sen jälkeen perustelen niitä valintoja.


1. Winkler Wheels: Hansen Manson -malli
2. Winkler Wheels: Blackriver Edition -malli
3. Close Up: Bearing Wheels -malli eli ei ne mitkä tulevat Close Upin kompleten mukana
4. Close Up Wheels: Kompleten mukana tulevat renkaat, mitkä vaatii kylläkin Close Upin trukiHansen Mansonit ovat listan kärjessä koska niissä on erittäin hyvä pito, ne rullaavat juuri sopivasti eikä liikaa ja ne kirskuu jos et mene suoraan laudan kanssa mikä auttaa esim. frontti flipistä switch manualiin menoa. Ne ovat myöskin hitusen pehmeämmät kuin Winklerin Blackriver Editionit mikä on mielestäni hyvä juttu. Ne soveltuvat täydellisesti niin street kuin ramppi skeittaukseenkin. Suosittelen niitä lämpimästi kaikille. Ainoa huono juttu on että Ponkesista ei saa kuin Blackriver Edition renkaita, joten sellaiset pitäisi tilata Saksasta jos niitä on edes enää myynnissä. Mutta jos totta puhutaan niin ei niillä kahdella mitään isoa eroa todellakaan ole vaan itselläni kun sattuu olemaan parit setit molempia niin tulee niitä verrailtua vähän isommalla kädellä.

Winklerin BRR Editionit on myöskin tosi hyvät niin streetillä kuin rampillakin koska ne ovat aika kovat renkaat niinkuin Hansenitkin ovat mutta ne ei 'kirsku' niin paljon kuin Hansen Mansonit (luulisin että ne on nimetty juuri sen mukaan millainen ääni niistä tulee kun vetää powersliden) vaan ne pitävät vähän luonnollisempaa ääntä. Suosittelen kaikille vähän enemmän sormiskeittaaville näitä hyvällä omalla tunnolla, sillä ne ovat Hansen Mansonien lisäksi ainoat renkaat mitä käytän.


Ponkesista saa 19 eurolla setin Close Upin erillisiä renkaita, jotka ovat huomattavasti paremmat kuin ne mitkä tulevat completen mukana


Close Upin renkaat (molemmat) taas eivät minun mielestäni ainakaan ole kovin hyvät noin yleisesti. Ainakaan ne mitkä tulevat kompleteissa mukana. Mutta ne erilliset CU:n renkaat ovat jo paremmat sillä ne ei vaapu läheskään niin pahasti kuin komplete-renkaat. Hyvä tapa saada vaappuminen noista renkaista pois on sellainen että laittaa renkaan trukkiin, prikan sen jälkeen ja sitten mutterin. CU:t ovat mielestäni erittäin huonoja rampissa sillä kun ne ovat niin pehmeät niin ne ottaa kiinni esim. boardslidessä mutta kyllä niillä pystyy vetämään mutta ei läheskään niin hyvin kuin Winklereillä. Ne ovat aivan eri maailmasta. Seuraavaksi kerron mielipiteeni Flatfacen Blackriver Edition renkaista, jotka Mike sanoi lähettävänsä minulle, mutta USA:sta kun tulee niin siinä voi kestää kaksi tai kolmekin viikkoa ennen kuin ne ovat perillä. Mutta sellaiset ovat tulossa!


Päivitän tuota listaa kunhan saan hommattua itselleni Bollien ja Flatfacen renkaat tai muiden merkkien renkaita.

12 kommenttia:

 1. tosi hyvä blogi ja hyvät aiheet. Ainoo miinus tulee noist chileistä ja keltasest taustasta, vaikeuttaa lukemista huomattavasti. Mahdollista tehdä asialle mitään? :) ja tosiaan heel-flip tutorial ois munkin toiveena niinkun joku jo tubessa ilmottelikin. Jatka samaan malliin ! ;)

  -thetuomas

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä blogi sulla ja kaipaan just tälläsia arvosteluja renkaista ja laudoista rampeista sun muista (Y) Mut kaipaisin tohon dekkien arvosteluu viel bollien dekin ku niitäki on ponkesissa myynnissä myös.

  VastaaPoista
 3. Oon kuullu jostain et Flat Flacen renkaat olisi paremmat kuin winklerit, tiedä sitten.. , mulla on yhet winklerin renkaat ja kahet Flat Flacetn renkaat joista toisen setin sain vahingossa ilmaiseksi uutena.

  VastaaPoista
 4. Niin ja korjaan vielä että ne mun Flat Flacen renkaat on G6 ja niitä on kaksin kappalein ja yhet WW

  VastaaPoista
 5. Jokaisella on oma mielipide että mitkä on parhaat renkaat. Itse en ole vielä kerennyt kokeilemaan FF renkaita, mutta Mike lupasi lähettää mulle pränikät FlatFace Blackriver Edition renkaat :D Joten arvostelen ne kyllä tänne blogiin eli päivitän tätä artikkelia, koska mun mielestä ei ole mitään järkeä tehdä uutta artikkelia aina kun arvostelee jonkun uuden tuotteen. Tai no voinhan tehdä uudenkin lyhyen artikkelin, mutta päivitän myös näitä vanhoja tekstejä aika ajoin. Oon kuullut että Flatfacen renkaat olisi tosi hyvät, mutta niin on Winklerin renkaatkin. Jäbällä kävi hyvä tuuri ;D

  VastaaPoista
 6. joo bollien dekistä on tulossa arvostelu ihan lähiaikoina! en oo vielä sitä saanut, mutta ei pitäisi mennä kauan että saan sellaisen. eli on tulossa!

  VastaaPoista
 7. Tuomas: Asia on korjattu, siis tämä taustakuva systeemi ja yhden hyvän kaverin pitäisi tulla mun luo "pimp uppaamaan" tätä blogia eli tästä on tulossa paljon selkeämpi. Ja lisäksi tulen pistämään enemmän kuvia artikkeleihin ja videoitakin mahdollisesti jos artikkeli sellaista kaipaa! Kiitti kommentista / hyvästä palautteesta! Jep, tulen kyllä jatkamaan mutta en välttämättä ihan samaan malliin ;D

  VastaaPoista
 8. bollien dekistä on arvostelu jo ja nyt päivitän tätä artikkelia ku mul on Flatfacen G6 renkaat ja Bollien renkaat...

  VastaaPoista
 9. juu, aattelin vaa että tiätkö sopiiko flatfacen g6 renkaat bollien trukkeihin? tai winklerin d-rexit? ku ei raaskis ostaa kalliita blackiverin trukkeja

  VastaaPoista
 10. joo tota pitäisi tätäkin artikkelia päivittää ja sitä ja sitä ja sitä et ;D niin et kyllä Flatface G6 sopivat ihan hemmetin hyvin Bollien trukkeihin, koska itsellä sellaiset on juuri Bollieissa roikkumassa. ja kaikki winklerin renkaat menevät kyllä tietääkseni bollien trukkeihin. on muuten hemmetin hyvät renkaat nuo D-Rexit että sen verran pakko vielä sanoa :D

  VastaaPoista
 11. joo viel tuli mielee et, eikös d-rexeissä ookki 2 laakeria(en oo varma) ja lähteekö renkaan mutteri vai saako sen sillai et se ei lähde (bollien trukkeihi)? ite oon kattonu et jokku laittaa liimaa siihe mutterin päähä mut sit jos sen homman kusee nii menee 30 euroo hukkaa

  VastaaPoista
 12. En ole ihan sataprosenttisen varma onko nuo minun renkaat D-Rexit vai ei, koska sain ne lahjaksi ja niiden lähettäjä ei ollut merkannut niiden merkkiä eikä muistanut jälkikäteen että mitkä renkaat se minulle oli lähettänyt. Mutta jos ne on D-Rexit niin niissä on ihan tavalliset laakerit ainakin minun mielestäni. Ei multa ole ainakaan mutterit lähtenyt että ei ole tarvinnut ikinä liimata mitään muttereita tai vastaavaa... Jos laittaa liimaa niin laittaa sitä erittäin vähän jollain ohkasella tikulla eikä mielellään mitään super-super-liimaa vaan jotain aika mietoa liimaa.

  VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa