Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Sormiskeittauksen Aloittaminen

Minun osalta lähti homma käyntiin kun kaveri näytti Alexis Milantin Opus 0:n mikä on vieläkin mielestäni yksi parhaimmista fb videoista mitä on ikinä tehty. Mäkin tilasin viime vuoden joulukuussa ensimmäiset puiset laudat ranskasta eli Close Up kompletet. Mut mulla on vasta nyt vähän aikaa sitten tullut sellainen olo että olen suhtkoht hyvä tässä lajissa ja saanut varmuutta sormiskeittaamiseen. Sormiskeittaaminen on mielestäni 80% henkistä hommaa ja 20% fyysistä meininkiä. Mitä parempi mielentila sen paremmin temput lähtee ja temppujen tekniikat jäävät solumuistiin. Sormiskeittaaminen on eräänlaista terapiaa ja henkisen kasvun edistämistä parantavaa touhua. Suosittelen sormiskeittaamista kaikille nuorille. Harrastukseen tarvitsee vain puisen laudan (Close Up, Mitt tai Berlinwood) ja tech deckin josta irrottaa trukit ja laittaa ne puiseen lautaan kiinni. Eli harrastus tulee maksimissaan maksamaan 38 euroa (berlinwood elias assmuth 32 euroa ponkesista ja tech deck vaikka city-marketista 6 euroa). Se myös vähentää telkkarin tuijottamista ja netissä roikkumista mikä on erittäin terveellistä. Sormiskeittaaminen on ainakin minulle elämäntapa. Tai oikeastaan sopiva lisä alkuperäiseen elämäntapaani ja suhtautumiseeni elämään. Sormiskeittaaminen ei missään tapauksessa ole lapsellista vaan lapsen mielistä ja luovuutta ruokkivaa. Ihanteellinen ja turvallinen harrastus kaikille lapsille ja nuorille.

4 kommenttia:

 1. Tämä oli alunperin kommentti Pauli L:n artikkelille jossa hän kertoi miten aloitti ja kehittyi sormiskeittaamisessa. Tuli tekstiä sen verran että ajattelin lisätä sen blogiini, koska siinä tuli ainakin pari järkevää ajatusta / mielipidettä / faktaa sormiskeittaamisesta. Paulin blogi on Finnish Fingers nimellä, jos haluatte käydä katsomassa mitä hän sormiskeittaamisesta ajattelee. Haluan tietää mitä sinä ajattelet, joten jätä kommenttia ja jos siinä on asiaa niin se luultavasti päätyy mukaan blogiini eli mukaan johonkin artikkeliin. Eli sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen mitä muut ihmiset tulevat lukemaan sormiskeittaamisesta. Anna äänesi kuulua!

  VastaaPoista
 2. Itsekkin tykkään todella paljon Alexis Milantin Opus 0:sta. Se vaan on niin realistinen kuin olla ja voi. Itse aloitin sormiskeittauksen siten, että olin laivalla kuljeskelemassa ja huomasin kaupassa Tech Deck pakkauksen. Ajattelin, että noillahan olisi kiva pelleillä hytissä. No siinäpä sitten harjoittelin ollieta ja pop shuvitia loppuillan ja nyt se on lähes jokapäiväistä puuhaa :D

  PS: Kävisitkö katsomassa myös minun fingerboard blogini, se on nimeltään Lifansta's Finnish World of Fingerboarding. :)

  VastaaPoista
 3. Kyl sormiskeittaus on kivaa mut kannattaako mennä sanoon iskälle et "saanks ostaa sormiskeden" ku sen mielest oon liaan vanha varmaan sellasee.. NEUVOJA!

  VastaaPoista
 4. No näytä iskälle vaikka tämä mun blogi, videoita youtubesta esim. tapahtumista blacktheriver ja thedirtyharry kanavilta niin se huomaa että kyseessä ei ole mikään lelu vaan maailmanlaajuinen "uusi" harrastus, jossa voi saada sponsoreita sun muuta. Enempää en osaa neuvoa...

  VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa