Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Jees, tippus postilaatikosta kirje Blackriver-Rampsilta eli Hansenilta. Sain uuden blackriver trukin yläosan kun vanhassa akseli pyöri ympyrää. Sain myös uuden setin Winkler Hansen Manson renkaita, koska ne mitkä joskus BRR:ltä tilasin niin jumittaa eikä niitä pysty yhtä hyvin korjaamaan kuin Blackriver Edition renkaita. Nodih, eli nyt on neljät Winklerit: kahdet Hansen Mansonit ja kahdet BRR editionit. Tämä piristi päivääni ja rupesin heti vaihtamaan trukin osia Living Dead kompleteen eli siihen old-school malliseen special edition Berlinwood lautaan mitä olen hehkuttanut varmasti jonkun mielestä jo liikaa ja varmaan tulen vielä mainitsemaankin siitä, koska olen erittäin tyytyväinen että minulle sellainen lahjoitettiin (tai siis sain valita sellasesta laatikosta mikä oli täynnä eri special edition dekkejä).

Kokosin uuden kompleten Mitt G5:sta (en ole ihan varma, mutta melkein. täytyy varmistaa Mittiltä mallit) mihin laitoin Close Upin siniset trukit (mitä siitä väristä vielä on jäljellä) ja Close Upin kunnon renkaat eli ei sellaisia mitä tulee kompleteiden mukana vaan sellainen mikä maksaa 18 euroa Ponkesissa. Tämä dekki ei ollutkaat wide (100mm x 28mm) vaan normaali (98mm x 26mm) mikä on minulle hiukan liian kapea, mutta kyllä sillä temppuja lähti joka tapauksessa. Poppi on erittäin hyvä ja aika korkeat konkeivit. Isommat kuin 09 Close Upin mallissa, joten sitä lautaa on aika vaikea olla pyörittämättä ;D Hyvä dekki ja hyvän näköinen koska se on lyhyempi kuin wide malli, joten se ei näytä niin tyhmältä kuin äsken mainittu Close Upin dekki, koska se on minun mielestä aivan liian pitkä. Ajattelin tilata Close Upin completen ihan vain sen takia että näkee miten ne on kehittynyt niin voin paremmin neuvoa aloittelevia sormiskeittaajia.

Oon tällä hetkellä editoimassa uusinta videotani, mutta Adobe Premiere Elements tökkii jostain kumman syystä. Jos joku tietää jonkun kevyemmän ja samantapaisen ohjelman kuin Adobe Premiere Elements 7 tai 8 niin ilmoittakaa mulle ihmeessä niin voisin kokeilla josko sellainen ohjelma toimisi paremmin. Sony Vegas on mielestäni huono, joten älkää ehdottako sitä. Vihdoinkin sain nauhalle frontside kickflip to fs nosebluntin boksi 5:ssa. Pääsin senkin tempun ensimmäiseksi switchinä, kumma juttu. Mutta pääasia että pääsin sen ja mielestäni aika puhtaastikin. Näette sen seuraavassa videossani, minkä laitan youtubeen jo ehkä tänään jos vain softat pelittää.

Sain pari tosi hyvää suomalaista fingerboardaajaa mukaan DOH FB tiimiin, mikä on helvetin hyvä juttu sillä ne on parhaimpia suomalaisia sormiskeittaajia mihin olen itse törmännyt ja enköhän ole törmännyt suurimpaan osaan, paitsi niihin jotka eivät tee videoita. Se tiimi on DOH FB Elementsin tiimi eli DOH sponssaa sen jäseniä, kunhan saadaan homma pelittämään. Pitäisi materiaalit käydä ostamassa jostain hyvästä pienestä puljusta niin päästään tekemään elementtejä. Aluksi aika perus ramppeja ja bokseja, mutta ollaan suunniteltu yksi aika hemmetin hieno ja monipuolinen elementti, mutta en voi siitä sen enempää kertoa ettei kukaan vaan varasta sitä ideaa, sillä se on aika kova vaikka itse sanonkin. Tai itse asiassa en itse sano, koska isoveljeni (melkein diplomi-insinööri ja tuotekehittelijä) sen suurimmaksi osin on suunnitellut ja 3D-mallintanut. Heti kun alkaa tulemaan valmiita ja testattuja elementtejä niin tänne laitan niistä kuvia ja videoita niin näette millaisia ne on jos haluatte vaikka ostaa sellaisen itsellenne.

Jepulis. Alkaa tämä näppiksen näpyttäminen kyllästyttää, koska uudet fingerboardit odottaa että niitä revitetään, joten jätän tämän tähän mistä tämän löysinkin ja jatkan matkaa kämppäni perälle "fingerboard nurkkaukseeni" jota olisi taas tarkoitus vähän väsätä jossain vaiheessa. Mullahan oli koko pöytä päällystetty graniitti-laatoilla yhdessä vaiheessa, mutta otin ne pois koska ne laatat ei ollut ihan tasaisia niin siinä oli sellaisia tökkäyskohtia mitkä rupesi ketuttamaan viimeistään siinä vaiheessa kun ländäsi jonkun kovan trikin suoraan sellaiseen kohtaan, jolloin temppu oli pilalla. Muutenkin vähän turhan liukkaita minun mielestäni, mutta on niitä hyvä olla olemassa koska niistä voi tehdä rappusia, seiniä ja vaikka mitä mielikuvitus keksiikään. Olkaa kekseliäitä ja fingerboardatkaa huvin vuoksi! Moroo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa