Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

torstai 11. marraskuuta 2010

Blackriver-Ramps Arvosteluita Osa 2


Okei. Siitä alkaa olla jo liian kauan aikaa kun tein ensimmäisen osan BRR tuotteista arvosteluita, joten nyt on aika suomentaa osa kaksi. Blackriver-Ramps on laatumerkki ja luotettava yritys, mikä on ollut suuri osa sormiskeittaamisen kehitystä siksi mitä se on tänä päivänä. Käsittääkseni ainakin melkein kaikki kyseisen yrityksen työntekijät sormiskeittaavat ja testaaavat heidän omia tuotteita, minkä vuoksi ne yleensä on ainakin omasta mielestäni hyviä ja ne tuovat paljon lisää sormiskeitti harrastukseen. Ainahan niissä on jotain minkä itse tekisi toisin, mikä on yksi syy siihen että olemme isoveljeni kanssa perustanut yrityksen, joka tekee sormiskeitti elementtejä. Ensimmäiset elementit tulevat myyntiin varmaankin jouluksi, koska olemme käyttäneet paljon aikaa niiden suunnitteluun, joten elementit tulevat olemaan toimivia, innovatiisia ja ennen kaikkea edullisia, sillä mielestäni BRR:n  elementeistä joutuu maksamaan hieman liikaa, joten mielestäni tarvitsemme sille vaihtoehdon ja sitä DOH FB Elements tulee olemaan. Mutta takaisin elementtien arvosteluun.

Street Kicker
Kahdella Street Kickerillä voit tehdä jyrkemmän ditsin niinkuin tässä kuvassa

Voit myös tehdä tällaisen boksin kahdesta Street Kickeristä

Tämä on tällä hetkellä viimeisin Blacriverin elementti, jonka olen itselleni saanut. En ole ihan varma, mutta hintaa tälle hyppyrille on noin 15 euroa, mikä ei ole kauhean kallis, mutta se onkin aika pieni ja helppo itsekin tehdä. Mutta mielestäni tämä on erittäin hyvä elementti. Niin perus elementti kuin vain voi olla. Tulee mieleen 90-luvun alun hyppyrit, joita isommat jätkät pihaltamme kyhäilivät ja hyppivät niistä trikkejä. Ensimmäinen temppu mikä tulee mieleen on nollie tre flip, minkä sain samantien ländättyä tämän vehkeen avulla. Hyvä elementti tuontapaisten temppujen harjoittelemiseen. Voit käyttää tätä joko yksinään tai yhdistellä muiden elementtien kanssa, esim. vetää tästä trikkejä reiliin tai johonkin boksiin. Tätä on myöskin hyvä käyttää pöydän päädyssä / päädyissä ja laittaa jonkin elementin pöydän keskelle niin voit realistisesti sormiskeitata edestakaisin ja tehdä laineja (line = linja eli temppuja peräkkäin). Tämä on yksinkertainen, hauska ja realistinen elementti ja annan sille 90 pistettä 100:sta.

High Quarter Pipe (Korkea bänkki)

Kiitoksia Peruskipeelle mahtavasta tarrasta!

Kiitokset Ponkesille sillä tämä oli ensimmäinen sponssi-elementtini!

Ja jälleen Basick pisti parastaan, kyllä kelpaa nyt kuvailla!

Tämä oli ensimmäinen elementti, minkä sain sponsoriltani, koska halusin opetella ja saada tuntumaa ramppi sormiskeittaukseen. Olin tosi yllättynyt sen koosta, sillä se on aika iso, mikä ei todellakaan ole huono juttu. Tämä voisi olla kylläkin hieman leveämpi grindejä ja slaideja ajatellen mutta kyllä siinä mahtuu vetämään. Aluksi oli tosi kummallista fingerboardata tämän kanssa, koska olin tottunut Tech Deckin bänkkiin, mikä on tosi lelu ja aivan liian pieni eikä siinä ole edes copingeja (rautaputket rampin yläosassa). Mutta aika nopeasti totuin tähän ramppiin ja ei mennyt kauan kunnes vedin jo erilaisia grindejä / slaideja, joita vedin yleensä flipin pois ja vähän myöhemmin toisinpäin eli flipistä grindeihin. Tykkään pitää sormiskeittaamisen simppelinä, joten en kauheasti välitä flippi-sisään-flippi-ulos tyyppisistä tempuista vaikka niitä joskus tulee tehtyä, mutta mielestäni se on jo vähän liian kikkailua ainakin jos suurin osa tempuista on sellaisia. Yksi syy siihen on myös se etten ole kauhean hyvä fingerboardaamaan, mutta sain juuri vähän aikaa sitten kuvattua nollie bigspinistä frontti nosebluntslideen ja flippi pois. Olen parhaillaan lataamassa sitä videota youtubeen. Mielestäni on tärkeää pitää tasapaino noissa tempuissa. Välillä on ihan kiva tehdä vähän vaativampi flippi sisään ja ulos trikkejä, mutta pitää myöskin miettiä sitä temppua vähän enemmän. Mutta takaisin asiaan. Voit käyttää tätä myös kurbina kun laitat sen selälleen pöydälle niin siihen rautaputkeen on siisti tehdä erilaisia grindejä / slaideja. Tykkään siitä, koska se on aika erilainen kurbi kuin mitä yleensä käytetään. Tämä bänkki on aika realistinen ja hyvin tehty, mutta mun on pakko purnata siitä metallilevystä joka on bänkin juuressa, koska se on aika terävä mikä taas kuluttaa renkaita (ainakin jos on rengas jumissa niin se on aika äkkiä neliskulmainen), mutta pala maalarin teippiä hoitaa homman joten pystyy smoothisti vetämään edestakaisin trikkejä. Ja ainakin minun kappaleessani se metallilevy ei ota kunnolla maahan kiinni enkä ole sitä pystynyt vääntämään, joten siitä on pakko antaa risuja. Pojoja tälle rampin puolikkaalle annan 85 / 100.

Winkler Mini DOS (Mini-ramppi missä on toisella puolella korkeampi lähtölava)

 

Ja taas Basick my homeboy teki siistin tarran ramppiini!Tämä on erittäin hauska elementti, minkä kanssa aika kuluu siivillä. Oon kuluttanut monia tunteja tehden varial-flippejä, inward heelflippejä ja hardflippejä silleen että oon hypännyt matalammasta puolesta siihen korkeampaan rampin osaan. Se on yksinkertaisesti vain niin hauskaa. Ramppi voisi olla vähän korkeampi ja jyrkempi (vertti), mutta kun kyseessä on miniramppi niin sen voi antaa anteeksi. En ole oikein ikinä tykännyt ramppi-skeittauksesta. Skeittileffoissakin kun nuorempana katoin niin kelasin aina ne kohdat missä vedettiin ramppia. Mutta mini-ramppi on toinen asia. Yksi parhaimmista skeittileffoista on mielestäni Almostin Cheese & Crackers missä vetää Chris Haslam ja Daewon Song ihan sairaita juttuja Daewonin "autotallissa".  Tässä minirampissa on myös sama ongelma kuin edellisessä bänkissä eli se on turhan kapea. Kymmenen senttiä kun olisi leveämpi niin pystyisi vetämään siistimmin erilaisia grindejä ja slaideja. Eli DOH:n miniramppi tulee olemaan leveämpi ja muutenkin hieman erilaisempi. Olen erittäin tyytyväinen tähän ostamaani ramppiin (josta onneksi sain alennusta) ja se on ollut jokaisen centin arvoinen. Tälle pienokaiselle annan 92 / 100.

Euro Gap
Tämä on ehdottomasti yksi mun suosikeista. Tämä elementti on lojunut kämpässäni jo monta kuukautta enkä ole edelleenkään siihen kyllästynyt. Frontside kickflipistä switch manualiin ja switch frontside olliesta 5-0 kaiteeseen on yksi hauskimmista tempuista mitä olen tämän kanssa tehnyt. Tämänkin olen alennuksen kanssa ostanut, enkä ole katunut ostostani kertaakaan. Tämä on tosi iso elementti. Mun täytyy laittaa se pöydälle vinottain että mahdun tekemään siinä trikkejä. Tämä on yksi kalleimmista elementeistä mitä olen ostanut (mini-ramppi on suunnilleen samanhintainen) mutta on tässä elementissä kokoa ja tekemistä ollut, joten sen ymmärtää.  Niille jotka eivät tiedä millainen elementti tämä on niin tässä on suora bänkki mistä ollataan tasanteelle jonka jälkeen tulee rappuset ja reili minkä voit ruuvata mihin kohtaan tahansa. Ainoa miinus tämän elementin laadussa on se että sen reilin pääty ei ota maahan kiinni vaan se jää millin tai pari ilmaan roikkumaan, kun sen kiristää kunnolla, mutta siihenkin löytyy oma ratkaisunsa. Itse olen teipannut reilin päädyn pohjaan puunpalasia, jotta se ottaa maahan kiinni. Tämä vaatii myös aika paljon säilytystilaa, mutta jos minä olen yksiössäni sen kanssa pärjännyt niin etköhän pärjäisi sinäkin. Tässä on hauska vetää esim. tre flipistä nosemanuaali ja siitä esim. nollie nosegrind. Voit myös vetää yksittäisiä trikkejä rappusista alas tai sitten toisesta päästä trikkejä alas suoraan bänkkiin (ditsiin). Pisteitä annan tälle elementille 88 / 100.

Blacriverin reilit (Iron rail square ja se mikä menee ylöspäin / alaspäin suunnasta riippuen)

Iron Rail Square
Iron Rail Round, Iron Rail Up ja Iron Rail Square

Iron Rail Up Round eli ylöspäin menevä pyöreä reili

Iron Rail Round, tästä on erillinen arvostelu BRR Arvostelut osa 1:ssä

Olen ollut melko tyytyväinen näihin kolmeen reiliin, mitkä olen omistanut jonkin aikaa. Ne on erittäin tukevia ja tehty ruostumattomasta teräksestä. Ylöspäin menevä reili kaatuu tosi helposti, mutta olen ajatellut asian sillä tavalla että se temppu pitää tehdä kevyesti ja varmasti, jolloin se ei kaadu, mutta voit myös teipata tai laittaa sinitarraa siihen jolloin se pysyy pystyssä. Nämä on hauskoja ihan sellaisinaan, mutta usein tulee laitettua jompikumpi reili esim. piknik-pöydän päätyyn, jolloin voi vetää combo-temppuja. Näissä on mielestäni hinta kohdillaan, sillä nämä maksavat Ponkesissa vain 15 euroa kappale. Harmittaa kyllä se että silloin kun tilasin Iron Rail Squaren niin silloin ei ollut pyöreää reiliä Ponkesin valikoimissa, mutta nykyään on. Bluntslideissa sen huomaa parhaiten koska se täytyy vetää joko ihan pystyssä tai sitten noseslide-tyylillä, mikä mielestäni ei enää ole bluntslide vaan over nose- tai tailslide, mutta virallisesti se on kylläkin bluntslide. Täytyy rikkoa säästöpossu ja tilata pyöreä tavallinen reili nyt kun niitä on tullut Ponkesin valikoimiin. Pieni varoitus: Älkää laittako kynttilävahaa noihin reileihin, sillä kaverini teki niin ja tulos oli aivan toisenlainen mitä hän oli toivonut. Blackriverin trukeilla (jotka on myös tehty ruostumattomasta teräksestä) ainakin grindit menee sulavasti ja muillakin trukeilla olen grindejä vedellyt noihin reileihin ilman mitään ongelmia. Suosittelen näitä jokaiselle sormiskeittaajalle. 
Nämä reilit saavat 94 / 100. Jos on pakko erikseen ne arvostella niin tavallinen reili saa 95 / 100 ja ylöspäin menevä saa 90 / 100 niiden kaatumisherkkyyden vuoksi.

Se taisi olla siinä. En ole ihan varma olenko kaikkia omistamiani elementtejä arvostellut, mutta ei ainakaan ota silmään mikään elementti, joten eiköhän siinä ollut ainakin melkein kaikki. Yksi elementti on arvostelematta, mutta säästän sen kolmanteen osaan tästä BRR arvostelu artikkeli-sarjasta. Olen juuri valikoinut seuraavat ostokseni jo valmiiksi, joten teen niistä arvostelut sitten kun olen päässyt niitä kokeilemaan. Ainakin neljä elementtiä tulee lisää ja siihen vielä tuo yksi Blackriverin boksi niin sitten tulee viiden elementin arvostelut jossain vaiheessa. Tuossa kun katselin Ponkesin sivuilta BRR:n elementtejä niin huomasin että minulla alkaa olla melkein ne kaikki, tai muotoillaan toisin eli mulla on kaikki ne elementit mitkä olen halunnutkin. Ainakin seuraavan tilaukseni jälkeen. Tilaan myöskin Close Upin uusimman mallin completen, Bollien trukit ja kaikkea muuta kivaa joten aion tehdä arvostelun kaikista omistamistani sormiskeittaukseen liittyvistä jutuista. Toivottavasti näistä arvosteluista on ollut jollekin jotain hyötyä, etten ole turhaan näitä kirjoitellut. Muistakaa jättää kommentteja, toivomuksia ja mielipiteitä. Se ei vaadi rekisteröitymistä tähän sivustoon, mutta jos pidät tästä blogista niin toivon että rekisteröityisitte tänne Bloggeriin ja tilaisitte tämän ja / tai muutkin kirjoittamani blogit. Sillä tavalla voitte vaikuttaa tämän blogin kehitykseen ja siihen että kuinka usein tulee uusia artikkeleita sun muita. Toivoisin myös että suosittelette tätä blogia kaikille sormiskeittaajille, jotka syystä tai toisesta tunnette ja pyydätte niitä osallistumaan tämän blogin kehitykseen. Selvästi tällä blogilla on vakiolukijoita, joten olisi kiva saada heidän kuvansa ja nimensä tämän blogin lukijat-kohtaan. Eipä mulla tällä kertaa muuta ja muistakaa että älkää ottako tätä sormiskeittaamista liian vakavasti ja tehkää sitä sen takia koska se on hauskaa ja kehittävää ajanvietettä.  Hauskaa joulun odotusta kaikille! Peace out...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa