Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

maanantai 9. toukokuuta 2011

Berlinwood New Design & New Graphics - Sormiskeitti / Fingerboard

 Berlinwood New Design & New Graphics article in English after the Finnish version!

Berlinwood Sormiskeitit / Fingerboards


Timo Lieben, yksi sormiskeittauksen pioneereista tarjosi sormiskeitti skenelle ensimmäiset kunnon puusta tehdyt sormiskeitit melkein 10 vuotta sitten. Ne olivat tehty samalla tavalla kuin "oikeat" rullalaudat ja sormiskeittaaminen nousi hänen ansiostaan suoraan seuraavalle tasolle.


Vuosia myöhemmin kun skene alkoi kasvamaan ulos underground muodostaan niin Berlinwood tarvitsi muutoksia toimintaansa ja muutti Blackriver-Rampsin huomaan Schwarzenbachiin eli Blackriver Cityyn vuonna 2009 tavoitteenaan tuoda ammattimaisuutta sormiskeitteihin, jollaista ei oltu ennen nähty ja niin pääsikin käymään. Yhdessä Elias Assmuthin (entinen maailmanmestari) kanssa kanssa nuo mahtavat yksityiskohtaiset muodot ja lautojen kuuluisa laatu saivat alkunsa. 


Berlinwood on yhteistyössä lukuisien rullalauta yrityksien kanssa rikastaakseen Berlinwood lautojen grafiikoita. Berlinwood on ehdottomasti numero yksi sormiskeittien valmistuksessa!

(Lähde: Blackriver-Ramps Kataloogi)


Seuraavaksi ajattelin kertoa hieman omia näkemyksiäni kyseisestä firmasta ja sen tuotteista. Eli toisin sanoen tämä on eräänlainen arvostelu Berlinwood laudoista ja myös itse yrityksestä.


Berlinwoodin laudat kehittyvät koko ajan esim. ensimmäinen BW kun ostin yli vuosi sitten on erilainen kun mikä minulla on nyt käytössä. Huomattavia muutoksia ei ole tapahtunut, mutta pieniä parannuksia niihin on tehty. Itse en ole edes huomannut että ne ovat erilaisia, koska normaalisti en kauheasti analysoi dekkejäni vaan vedän pelkästään käsituntumalta eikä sormeni ole huomanneet mitään eroa. 


Berlinwoodeilla on monia loistavia ominaisuuksia, joista minulle yksi tärkeimmistä on niiden pituus ja leveys. Ne eivät ole liian pitkiä eivätkä liian kapeita vaan juuri sopivia. Muodot ovat kohdallaan ja teili (tail) ja noussi (nose) ovat huomattavasti erilaisempia. Ne ovat aina olleet skeittilaudoissa niin että noussi on loivempi ja pitempi kun taas teili on lyhyempi mutta jyrkempi. Eli kannattaa Berlinwoodeissa laittaa riptape niin että leikkaat sen kahteen osaan ja jätät noin millin välin teilin jälkeen tulevien trukkireikien viereen, jolloin tunnistat / tunnet kumpi pää on noussi ja kumpi teili, koska temput lähtevät eri tavalla riippuen kummasta päästä lautaa poppaa sen tempun.


Ylivoimaisesti paras lauta mitä olen ikinä kokeillut ja olen kokeillut monia. Nykyään noissa New Graphic dekeissä on sellainen juttu että kun pohjakuva kuluu niin sen alta paljastuu jonkun värinen pohja eli enää ei tule tavallista vaahteraa vastaan vaan erilaisia hienoja värejä.

Tästä dekistä tulee sininen kun tuo pohjakuva kuluu pois ja se on erittäin hienon näköinen kun se on osaksi kulunut!
Niille joita ei kiinnosta kauheasti laudan ulkonäkö vaan toimivuus niin suosittelen Elias Assmuth Signature dekkiä, joka maksaa DOH FB SHOPissa 27 euroa ja Ponkesissa 32 euroa. Muuten dekki on samanlainen mutta siinä on vaan pohjakuvan tilalla Elias Assmuthin nimmari ja BW logo.


Berlinwood Fingerboards
Timo Lieben, one of the fingerboard pioneers, provided the scene with the first wooden decks almost ten years ago. They were built like nomal skateboards and immediately took fingerboarding to the next level.


Years later it became clear that the scene was expanding beyond it's underground scale and the production needed adjustment. BerlinWood was moved to Blackriver-City in 2009, with a vision to improve the wooden decks to an unseen professionality. Together with Elias Assmuth (former world champion) the most accurate shape and quality was elaborated. BerlinWood is the one and only professional workshop that is run and supervised by fingerboarders. 


The collaboration with various skateboard companies enriches the variety of our own graphics.

Berlinwood is the number one in wooden fingerboards!

(Text taken from the Blackriver-Ramps Catalogue, Photos taken by Tomi Lempinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa