Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

tiistai 19. lokakuuta 2010

Vinkkejä Editoimiseen ja Kuvakoon Muuttamiseen

Editoiminen on mielestäni mieluisaa hommaa, koska siinä sinulla on valta jälkikäteen määrätä sitä mitä teit silloin kun nauhoitit videon materiaalin. Voit hidastaa, leikata ja lisätä efektejä mielesi mukaan, mutta yleensä pelkistetympi video on hienompi kuin sellainen joka on täynnä efektejä. Kannattaa käyttää kaikkia kikkoja mahdollisimman vähän jolloin niillä on enemmän painoarvoa, joten kannattaa jättää katsoja haluamaan lisää mieluummin kuin ahtaa hänet täyteen kikkoja. Itse olen esimerkiksi hidastusta käyttänyt jonkun aikaa aika mielikuvituksellisesti eli kun yleensä hidastetaan vain temppu / osa tempusta esim. flippi tempussa flipistä nosegrindiin. Niin olen hidastanut vaikka keskeltä grindiä tai tullessa pois ja mielestäni sillä tavalla saa videosta enemmän irti. Kikkoja on monia ja koita löytää oma tyylisi editoida ja muista myös välillä rikkoa omia sääntöjäsi.

Olen huomannut että useilla youtubessa on videoita joissa on ns. pikkukuva eli mustat palkit on ylä- ja alapuolella. Jos käytät Adobe Premiere Elements sarjan ohjelmaa niin määritä siinä kohtaa kun annetaan uudelle projektille nimi niin siinä samassa on asetukset projektille. Määritä sieltä kuvankoko eli resoluutio samaksi mikä kamerassasi on resoluutio. Esimerkiksi minun kamerassa on 720 x 576 joten laitan siihen sen. Ja jos sulla on laajakuva-kamera (16:9) niin valitse sieltä widescreen ja dv pal. Jos käytät jotain muuta ohjelmaa niin projektin asetukset toimivat varmasti samalla tavalla joten koita löytää ne jostain. Käytä vaikka Googlea apuna ja kokeile kaikkia mahdollisia sanojen muotoja löytääksesi oikean sivuston. Minulla oli sama ongelma kun ostin uuden kamerani pari kuukautta sitten ja löysin tuon ratkaisun vasta vajaa viikko sitten. Sitä ennen venytin kuvan konvertointi ohjelmalla, jolloin kuvanlaatu tietenkin kärsii eli videoni tulevat olemaan paljon kirkkaampia tästä eteenpäin.

Ja valitse export vaiheessa (kun video on valmis ja muutat sen esim .aviksi) valitse oikeat asetukset eli widescreen (16:9), oikea frames per second (fps) ja videomuoto (.avi .wmv .mpg .flv) sen mukaan millainen projektisi on niin saat kaiken mahdollisen irti videostasi. Muutenkin kannattaa katsella asetuksia ja muita vaihtoehtoja ohjelmassa vähän tarkemmin kuin normaalisti niin opit varmasti jotain uutta. Kokeilemalla sitä oppii, yleensä virheiden kautta, mutta se on elämää, C'est La Vie. Toivottavasti jollekin oli tästä artikkelista hyötyä, koska minä ainakin olen erittäin iloinen koska olen oppinut määrittämään nuo asetukset ja muutenkin editoimaan ihan itse kokeilemalla asioita. Suosittelen Adobe Premiere Elements 7:aa jokaiselle ketä haluaa editoida videoita sillä se on aika yksinkertainen ja monipuolinen videonkäsittely ohjelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa