Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

perjantai 1. lokakuuta 2010

Blackriver-Ramps Arvosteluita Osa 1


Tässä tulee Fingerboarding For Fun blogi suomenkielisenä, koska sitä pyydettiin ja olin muutenkin miettinyt että ainakin tärkeimmät artikkelit alkuperäisestä blogista käännän suomeksi, koska kaikki eivät välttämättä ymmärrä englantia vielä niin hyvin. Muutenkin pitäisi saada vähän eloa ja toimintaa suomen fingerboard skeneen, eikö vain?
Tämä seuraava on arvosteluni minkä tein omistamistani Blackriverin elementeistä, joista suurin osa on peräisin Ponkesista. Suunnilleen saman hintaisia kuin Blackriverin webshopissa kun ottaa postikulut huomioon.


Funbox with a curb (Funboksi kurbilla)
















Tää oli eka Blackriverin elementti minkä tilasin joskus Blackriverin sivuilta eli Saksasta. Tuolloin en vielä tiennyt että Ponkes oli alkanut viime joulun tienoilla myymään FB tavaraa. Hinnat on suunnilleen samoissa jos miettii postimaksuja. Suosittelen tilaamaan Ponkesista www.ponkes.com  mutta voit käydä myös katsomassa Blackriverin sivuilta mitä sieltä löytyy. http://shop.blackriver-ramps.com
Eli tää funboksi on mun vanhin, ensimmäinen ja yksi mun monista suosikeista. Vielä siistimmäksi sen tekee yhden kaverini graffiti boksin takana, kiitokset Käelle siitä. Suosittelen tätä elementtiä niille jotka tykkää katuskeittaamisesta ja realistisista mittasuhteista. Kyllä tulee hyvä fiilis ku vetää frontti nosebluntsliden ja flipin pois ländäten sen suoraan keskelle alastulo bänkkiin.
Tai sitten vetää switch kickflippi kokonaan boksin tasaisen osan yli ja ländätä se taas sinne bänkkiin. Se on hauska elementti kun sä voit vetää wallieita, grindejä, slaideja ja muuten vaan vetää kunnon ilmavia trikkejä boksin yli. Suosittelisin tätä funboksia niin aloittelijoille kuin enemmänkin lajia harrastaneille. Tämä elementti saa minulta 90 pistettä mahdollisesta 100:sta pisteestä.




Box 6 (Boksi kuutonen)










Tämä on toinen elementti minkä oon hommannut. Tämä on yksi mun suosikeista ehdottomasti. Voisi sanoa aika haastavaksi elementiksi, joten aloittelijoille en suosittelisi. Mutta jos sulla on lauta-kontrollia ja mielikuvitusta temppujen suhteen niin tämä on erittäin hauska elementti. Aluksi mun kokeilut tämän boksin kanssa oli aika rävellystä enkä oikein saanut tuntumaa siihen, mutta jonkun ajan päästä keksin vetää esim. nolliesta bluntti ja flippi pois ja muita nollie temppuja, sillä nollie on ehkä siistein vetää bänkistä (ditsistä tai miksi näitä nykyään kutsutaan ;D) ja totta kai switchistä frontside flippi nosebluntslideen. Aika vaikea ja erikoinen elementti joten se saa multa 85 / 100 pojoa.


Polebank












Oon aina halunnut tämmösen siitä asti kun näin sen jossain videossa, samoihin aikoihin kun tutustuin puusta tehtyjen fingerboard lautojen maailmaan. Eka hyvä asia mikä mulle tulee mieleen on tämän halpa hinta mutta se on myös aika pieni, joten se aika loogista. Ekana mä en tiennyt että mitä mä sen kanssa tekisin, mutta pääsin pikkuhiljaa vauhtiin ja rupesin vain suoraan ajamaan siihen johonkin grindiin / slaidiin ja vedin jonkun tempun pois, esim. boardslidesta flippi pois on mun suosikki temppuja ton elementin kanssa. Kun sain mun sponsorilta tällaisen niin en ehtinyt tarpeeksi ajoissa kertomaan että olin jo tilannut sellaisen Saksasta. Joten nyt mulla on niitä kaksi, mikä on hyvä juttu koska niitä voi yhdistellä esim. laittamalla ne peräkkäin ja vetää bs boardsliden ja tre flipistä toiseen boardslideen. Ja kerran mulle tuli mieleen kun tutkiskelin että miten ne on tehty niin mulle tuli mieleen laittaa kaksi polebänkkiä päällekkäin joten siitä tuli siisti kurbi mikä menee vähän ylöspäin / alaspäin kun grindaa. Aloittelijoille tämä on hyvä koska siihen voi suoraan ajaa esim. noseslideen ja treenata esim. kickflippiä pois noseslidesta. Eli tämä on hyvä jos haluat treenata grindeistä / slaideista temppujen tekemistä pois.
Eli suosittelen aloittelijoille ja muillekin, sillä sitä voi yhdistellä kätevästi muiden ramppien ja elementtien kanssa. Ja taas kerran voit vetää wallieita (ollie seinän (wall) kautta) polebänkin toisesta päädystä. Kätevästä koosta, helppokäyttöisyydestä ja hinta-laatusuhteiltaan annan tälle 82 / 100.


Box 5










Tämä boksi on taas yksi mun uusimmista elementeistä mitä oon hankkinut ja hyvä niin. Sain vedettyä tähän ensimmäiset nollie flipistä noseslide, switch flipistä noseslide ja bluntslide muutaman sanoakseni.
Tää on hyvä kun toisella puolella on kaksitasoinen kurbi, yksi matala ja toinen korkeampi, joten voit vetää kombo grindejä sun muita tämän kanssa.Aloitteleville siinä on se hyöty että aluksi ei välttämättä pysty ollaamaan korkeampaan kurbiin, joten trenaa matalampaan kurbiin ja sitten ajan kuluessa vetää korkeampaan kurbiin. Sitten toisella puolella on ditsi mitä voi käyttää pelkkänä ditsinä tai sitten vetää frontti flipistä nosebluntslideja sun muita. Se on hemmetin hauskaa kun tulee sivulta ja vetää nollie flipistä bäkki nosesliden ja lopettaa se noseslaidi silleen että tulee ditsiä pitkin alas. Tää on kyllä mun ehdoton suosikki ja tätä on hauska yhdistellä Boksi 6:n kanssa. Vähän samasta maailmasta on molemmat. Tää on aika huokea hintainen elementti jos vertaa siihen että mitä kaikkea tämän kanssa voi tehdä. Suosittelen tätä tuotetta kaikille jotka fingerboardaa sillä on kyllä yksi hauskimmista elementeistä mihin oon törmännyt. Ponkesissa tämä maksaa vähän alle 30 euroa jos muistan oikein eli ei paljon, ainakaan minun mielestäni. Pisteitä tämä elementti saa 90 / 100.




Siinä oli ensimmäinen osa BRR arvosteluista. Suomennan toisen osan tästä arvostelu-artikkelistani kunhan vain kerkeän. Toivottavasti tästä on jollekin jotain hyötyä sillä luulisi siellä olevan aloittelevia fingerboardaajia, jotka eivät osaa päättää että minkä elementin ostaisi. Tarkkailen noita lukijamääriä, jotta voin päättää että jatkanko tätä suomenkielistä blogia. Levittäkää sanaa tästä blogista, jotta saataisiin se mahdollisimman monen ihmisen ulottuville. Muistakaa jättää kommentteja oli ne sitten pyyntöjä, kysymyksiä tai ihan mitä vaan fingerboardaamiseen liittyvää.


Englanninkielistä blogiani voit seurata osoitteessa http://toemoe-fingerboardingforfun.blogspot.com
ja voit ehdottaa että mitä tekstejä haluaisitte SIELTÄ suomenkielisenä tähän blogiin. 
Videoitani voit katsella osoitteessa www.youtube.com/to3mo3 ja henkilökohtaisempaa asiaa voit kirjoittaa osoitteeseen tmoe_psp@hotmail.com

3 kommenttia:

  1. kiitos arvostelusta.auttoi minua paljon :)

    VastaaPoista
  2. ittelläni ei oo ku polebank ja box 4. mutta kunhan jotenkin sais vähä cashia nii ostan jay rampin, näyttää niin hauskalta ja hyvältä.

    VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa