Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

maanantai 22. elokuuta 2011

Berlinwood - The Low Shape ("Flatshape")

Frontside Nollie Over A Bench
Toimivan spotin ei tarvitse olla monimutkainen vaan miettii niiden värejä ja asettelua niin saa heti toimivamman spotin mikä näyttää paljon paremmalta. Esim. Tässäkin spotissa käytetty vastavärejä eli punaista ja vihreätä.


Switch FS Bluntslide
Switch Mad Ollie To FS Boardslide
Switch Mad Ollie (Ollie North)
Mad Olliesta sen verran että käytimme sitä nimitystä kyseisestä tempusta monta vuotta ja kaikki jotka ovat skeitanneet ysikytluvun alkupuolella tietävät tempun. Tiedän että siitä käytetään nykyään (kiitos Tony Hawk pelien) nimitystä Ollie North, mutta itse aion ainakin pidättäytyä Mad Ollie nimessä.

Switch FS Nosegrind
Pakko sanoa vielä noista Shen penkeistä sen verran että ne ovat juuri sopivan kokoisia realistiseen skeittaamiseen ja ne liukuvat kuin unelma. Pystyssä pysyminen on ollut pieni haitta sen jälkeen kun laitoin riptapea sen pohjaan, koska muuten se ei pysynyt paikallaan, mutta hyvin olen sen kanssa pärjännyt. Yksi ehdottomista suosikeistani sormiskeitti elementeistä. 

360 flip aka Tré Flip Over A Bench
Kiitoksia kaverilleni, joka suostui olemaan kuvattavana ja kuvaajana. Hänen henkilöllisyytensä pysyköön salassa ainakin toistaiseksi ;-) Jeps eipä tässä muuta... Ai niin: Fingerboard For Fun:

Method (All Pictures Taken By Tomi Lempinen)

1 kommentti:

  1. onko niitä berlinwood wide shapeja tulossa dohiin

    VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa