Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

keskiviikko 17. elokuuta 2011

DOH FB SHOP & Mitt Fingerboards - Sormiskeitti Grafiikka Suunnittelu Kilpailu

DOH FB SHOP järjestää Mitt Fingerboardsin puolesta grafiikkasuunnittelukilpailun


Nyt on käynnissä grafiikansuunnittelu-kilpailu Mitt:n dekin pohjaan. Voittaja saa oman grafiikkansa Mitt:n dekkiin ja tietenkin itselleen kyseisen grafiikkadekin. Aikaa suunnitella omaa kuvaa on ensi kuun puoleen väliin eli 01.10.2011 loppuu tämä kilpailu.
Lähetän sitten kaikki osallistuneet grafiikat eteenpäin ja Mitt:n omistaja päättää voittajan. Eli ei muuta kuin piirtämään. Millaisen grafiikan olet aina halunnut dekin pohjaan? Nyt sinulla on mahdollisuus saada se toteutettua.

Ladatkaa osallistumiskuvanne esim. Flickr:n ja kirjoittakaa minulle sähköpostia osoitteeseen tmoe_psp@hotmail.com ja laittakaa linkki kuvan urliin. Ei ole rajoituksia että kuinka monta saa tehdä, mutta muistakaa pitää joku järki kuitenkin. Ja onhan se parempi tehdä yksi kunnolla kuin kymmenen huonommin. Tässä pari uutta Mitt:n grafiikkadekkiä, jos ne vaikka inspiroisi sinua tässä kilpailussa! Lopuksi hieman vinkkejä kuinka suunnitella oma grafiikka sormiskeittiin:

  • Piirrä paperille joko 3cm korkea / leveä ja noin 10cm pitkä / korkea suorakulmio (tai piirrä olemassa olevalla dekillä ääriviivat paperille)
  • Hahmota grafiikkaa ensin lyijykynällä kunnes alkaa näyttämään hyvältä
  • Piirrä tusseilla tai millä kynillä haluat hahmotelma loppuun
  • HUOM! Voit piirtää myöskin isommin sen koska se on jotenkin helpompaakin niin, mutta se pohja täytyy pitää oikeassa suhteessa eli esim. 2x3=6cm korkea ja 2x10=20cm leveä on 2:1 eli kaksinkertainen. 
  • Skannaa kuva tietokoneelle ja tee mahdollisesti tarvittavia parannuksia / korjauksia kuvankäsittelyohjelmalla (PhotoShop on hyvä) 
  • Tee kuva valmiiksi miten itse parhaaksi näet ja lopuksi tallenna tiedosto ja lataa se esim. Flickr:n (http://www.flickr.com) tai johonkin muuhun palvelimeen johon voi talletttaa kuvia kuten Picasa nettialbumiin yms.
  • Katso kuva netistä isona ja kopioi url eli ylhäällä oleva osoite ja liitä se sähköpostiin, jonka lähetät minulle edellämainittuun osoitteeseen.
Kannattaa pistää ajatusta siihen grafiikkaan että millasen grafiikan sä haluat, koska jos sä voitat niin et voi enää vaihtaa grafiikkaa ;-) Tämä on taidetta, ei siinä voi epäonnistua, no ainakaan kovin pahasti... mutta tähän kannattaa kaikkien osallistua sillä olisi aika siistiä jos olisi itse suunnittelema hyvä dekki porukalla jossain käytössä. Kiitoksia jo etukäteen kaikille osallistujille!


Teen jossain vaiheessa artikkelin dekkien kaivertamisesta ja varmaan muistakin taiteilu-tavoista (työn alla oleva dekki)

Eka kyhäys ja tuo toinen on vielä kesken. Tarkkaa ja kärsivällistä hommaa. Suosittelen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa