Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

tiistai 18. tammikuuta 2011

Videon Kuvaamiseen Vinkkejä

Olen lähiaikoina saanut erittäin paljon viestejä, joissa ollaan pyydetty arvostelemaan ja antamaan vinkkejä jostain videosta jonka joku on tehnyt ja mielelläni heille mielipiteeni kerroin. Mutta tuli mieleen kirjoittaa niitä asioita tänne niin toivottavasti ei tulisi niin paljon sellaisia viestejä. Laitan kuvia ja videon pätkiä tähän myöhemmin, koska ajattelin tehdä tästä aika kattavan artikkelin.

Eninnäkin harjoittele temppu ensiksi kunnolla ennen kuin kuvaat sen eli älä treenaa ja kuvaa samassa ja laita videoosi sitä yhtä kertaa kun se meni vaan jos haluat että video näyttää hyvältä ja laadukkaalta niin ota temppu ensiksi haltuun ja vasta sitten rupea kuvaamaan.
Toiseksi mieti mistä kuvakulmasta kyseinen temppu kannattaisi kuvata (myös jos sinulla on kuvaaja niin silti kannattaa miettiä että miten sen kuvaa). Eli kannattaa vaihdella kameran paikkaa aina välillä kun kuvailet niin saat saman tempun monesta eri kuvakulmasta ja voit valita parhaan.
Kannattaa myös kuvata jokainen temppu useammin kuin kerran ja valita niistä paras, koska välillä ne temput näyttävät huonommiltavideossa  kuin kuvatessa ja välillä toisin päin. Mutta jos jostain syystä temppua et saanut kuvattua kunnolla niin kannattaa miettiä asiaa niin että voit aina tehdä sen tempun uudestaan ja vielä paremmin. Minulla ainakin auttaa tuo ajattelutapa. Eli ei kannata kiirehtiä niiden videoiden kanssa, niin kuin itse tein vielä ihan vähän aikaa sitten. Halusin sen videon mahdollisimman nopeasti nettiin ja sitten harmitti että miksi mä tuon tempun siihen olen laittanut jne. Kannattaa hautoa kuvaamaasi videota ainakin pari päivää ja pitää taukoa sen editoimisessa ja palata sen pariin seuraavana päivänä, koska silmät puutuu siihen kun taroeeksi kauan editoit putkeen joten seuraavana päivänä video näyttää erilaiselta. Totta kai ajan kuluessa silmä kehittyy niihin temppuihin ja jossain vaiheessa näkee heti että onko tuo temppu sen arvoinen että voin laittaa sen youtubeen. Itse yhdessä vaiheessa ajattelin että se on vain youtube että ei sillä niin väliä mitä sinne laittaa mutta tuon leffapartin kuvaamisen jälkeen minulle on tullut aivan uusi asenne videoiden kuvausta ja editoimista varten eli koitan tehdä videoistani yhtä laadukkaita kuin leffapartistani, sillä olen saanut siitä monelta paljon kehuja.

Seuraavaksi luettelen asioita, joita kannattaa mielestäni välttää videoita tehdessä:

-Älä laita tuuritemppuja videoihin
-Älä pistä tuplaflippejä sun muita jos et niitä tee tarkoituksella
-Älä laita liikaa temppuja samasta spotista koska se voi olla puuduttavaa
-Tee mieluummin liian lyhyt kuin liian pitkä video
-Panosta laatuun äläkä määrään
-Älä kiirehdi
-Koita katsoa että tempussa sormesi eivät mene kauheasti laudan reunan yli, mutta minun mielestä se ei haittaa jos ne hiukan menevät
-Älä tee "sponsor me" videoita, koska kukaan ei niillä sponsoreita saa

Lopettelen nyt. Kirjoitin tämän vain siksi että muistan tehdä tämän artikkelin, joten aloitin sen niin muistan myös tehdä sen pikkuhiljaa valmiiksi. Luvassa on valokuvia ja videoita avuksi videoiden tekemiseen. Jättäkää kommenttia jos haluatte neuvoja johonkin tiettyyn asiaan. Voitte vaikuttaa tähän artikkeliin niinkuin myös koko blogiin, sillä tämä on meidän kaikkien yhteinen paikka, jossa ei ole tyhmiä kysymyksiä eikä kukaan ole ketään parempi (jotkut vain luulevat olevansa) js ksikkis kohfrllssn tsds-stvoisesti. Peace!

2 kommenttia:

  1. Hyvä Artikkeli! Nyt alan varmaan tekemään videoita missä yrtän noudattaa näitä ohjeita. Ja voisitko katsoa videoitani youtubesta ja komentoida niitä vähän että mitä olisi voinut tehdä paremmin jos ehdit. Youtube käyttäjäni nimi on ladesd1. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Se on vielä tosin kesken mutta onhan siinä jonkun verran neuvoja tosin. Tulen pistämään tähän kuvia ja videoita esimerkkeinä että miten kannattaa ja ei kannata tehdä. Mutta kannattaa muistaa että nämä ovat vain minun mielipiteitä tästä asiasta. Kuulostaa tutulta, käväisen katsomassa kun ehdin. Voit vastapalveluksi levittää tietoa tästä blogista ja artikkelista että mahdollisimman moni aloittelija löytäisi tämän koska aloittelijoille tämä nimenomaan on tarkoitettu! -Tomi

    VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa