Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Sormiskeittaaminen - Skenet, Fast Fingers & Tapahtumat

Sormiskeittaaminen sai aivan uuden merkityksen minulle kun olin 8 päivää Saksassa, Schwarzenbachissa eli Blackriver Cityssä aivan mahtavassa seurassa. Asuin Am Steig -nimisessä mestassa eli Thomas Hansenin, Timo Liebenin ja Martin Winklerin kämpässä ja oli aivan mahtava vierailu ja aivan varmasti palaan sinne aina uudestaan kun vain on mahdollisuus.

Tuli sormiskeitattua tosi monen "kuuluisan" / "proon" kanssa, jotka olivat kaikki erittäin mukavia persoonia. Muutaman mainitakseni Thomas Hansen, Timo Lieben, Martin Winkler, Joaquin Méndez & THC Winkie, Boris D-Rex, Manu Oberle, Mitko Kanev, Andre Coral olivat loistavaa sormiskeitti seuraa ja muutenkin aivan mahtavia tyyppejä. Ystävystyin useimpien kanssa ketä siellä tapasin, mutta tietenkin jotkut tulivat tutummiksi kuin toiset.

Tässä on linkki pariin videoon ajaltani tuolla mahtavassa kaupungissa eli minun ja joaquinin videot:
http://www.youtube.com/watch?v=IlmThGMe16w&feature=channel_video_title Joaquin Méndez
http://www.youtube.com/watch?v=L_2i3h1U0vE To3mo3n Am Steig Video
http://www.youtube.com/watch?v=1M0eX2n8mDs&feature=related To3mo3n Wunsiedel Video Osa 1
http://www.youtube.com/watch?v=QMPTc5C_ArE&feature=related Wunsiedel Osa 2 Feat. XXXtra Wide BerlinwoodNiinkuin jo aiemmin tiesinkin niin kaikki ne tyypit siellä olivat ihan normaaleja tyyppejä, vaikka aivan mahtavia sormiskeittaajia ovatkin. En ollut edes hermostunut kun menomatkalla sovimme tapaamisen Miken, Taylorin, Chris Deson ja Jay Linehanin kanssa Muchenin lentokentällä, koska tiesin että ne ovat hyviä tyyppejä kenellä on jalat maassa, joten kaikki sujuikin oikein hyvin ellei oteta huomioon sitä pari tuntista kun yritettiin löytää toisemme sieltä isosta lentokentästä. Lopulta löysimme toisemme ja matka kohti Schwarzenbachia jatkui. Tulimme hyvin toimeen ja sormiskeittasimme junissa ja puhuimme niitä näitä. Bisneksistä ei tullut paljon puhuttua, mutta se ei olekaan Fast Fingersin tarkoitus vaan tavata kavereita / hyviä tyyppejä. Sen takia Fast Fingersissä ei saa promota / mainostaa muut kuin tapahtuman sponsorit.

Viimeisellä pysäkillä oli Thomas ja Olli vastassa meitä ja tapasin vihdoin Thomaksen henkilökohtaisesti ja tulimme erittäin hyvin toimeen. Mutta ketä ei tulisi toimeen Thomaksen kanssa, koska hän on yksi maailman mukavimmista tyypeistä. Kävelimme läheiselle skeitti-parkille, jota juuri maalattiin ja se oli erittäin hyvän näköinen. Harmi vaan että kamerani hävitin matkalla, joten ei ole kuvia matkasta muuta kuin nuo muutamat iPhone 3:lla otetut kuvat. Pian tapasin myös Martin Ehrenbergerin ensimmäistä kertaa ja hän oli myös mitä mukavin ihminen. Seuraavaksi jatkoimme matkaa Thomaksen luo tai niin ainakin luulin koska en tiennyt muuta kuin että mulla on paikka, jossa asua siellä, mutta luotin heihin ja tiesin että minulla olisi siellä hyvä olla mutta olin aika "stoked" kun Timo Lieben oli pihalla odottamassa ja kuulin että Martin, Thomas ja Timo asuvat yhdessä. Menimme sisään ja paikka oli kuin sormiskeittaajan paratiisi. G8 parkki olohuoneessa, jossa nukuin ja toinen keittiö täynnä erilaisia vanhoja BRR elementtejä ja muita. Sitten kun pääsin alkuhuumasta pois niin söimme jo ulkona grillattua saksalaista makkaraa ;)

Voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon tekstiä tuosta reissusta, mutta tuskinpa kukaan jaksaa sellaista lukea, joten lopetan tämän hyvä päiväkirja-meiningin ja jatkan hieman avoimemmalla tyylillä...

Lähipäivinä sinne tuli ekana Gripskinin tyypit, sitten Lowpron tyypit ja paljon muutakin porukkaa kun Fast Fingers oli lähellä. Tulin matkalla kipeäksi, mutta onneksi löytyi aspiriinia sen verran että jaksoin Fast Fingers tapahtuman after partyn mukaan lukien painella mukana.

Ilmapiiri oli mitä kannustavin, ystävällisin ja kaiken kaikkiaan mahtava. Opin reissulla paljon sormiskeitin historiasta, uusia temppuja ja sain neuvoja pariin temppuun mitkä sujuvat nyt paljon paremmin. Voisin sanoa että olen tuon reissun jälkeen paljon parempi sormiskeittaaja, koska suhtautumiseni koko lajiin muuttui positiivisesti, koska tuolla ei ollut merkitystä sillä mitä temppuja pystyit tekemään vaan kunhan sinulla oli hauskaa ja olit ystävällinen muita kohtaan niin sitä hauskempaa siellä oli. Monta ideaa tulevaa DOH tapahtumaa koskien tuli myös mieleen siellä.

Suosittelen kaikille Fast Fingers matkaa jos se vain on mahdollista, koska matkustaminen avartaa jo yksinään ja hyvä seura ja ilmapiiri piristävät elämää huomattavasti. Itse sain monta uutta ystävää ja vielä enemmän kavereita. Suhteita tuli myös bisnesmielessä hierottua kohtalaisesti, joten DOH FB SHOP:n tuotevalikoima kasvaa vaan kasvamistaan aina kun aika on oikea. DOH sormiskeitti tapahtuma tulee olemaan näillä näkymin elokuun puoli / loppuvälissä. Katsotaan jos saisimme sinne vielä joitakin tunnettuja sormiskeittaajia mukaan, mutta ilmoittelen sitten siitä puolesta myöhemmin.

Lisään pari kuvaa tähän vielä myöhemmin, koska juuri nyt ei ehdi enää pistää niitä. Kiitoksia jos jaksoitte lukea koko jutun loppuun asti. ;)

1 kommentti:

  1. taisi olla saksassa todella hauskaa! ja kiva kun jaksat järjestää tuommoisen tapahtuman tulen sinne jos pääsen ja hyvä kesät!
    -themonni555

    VastaaPoista

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa