Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Flatface Fingerboards & DOH SHOP

Flatface G12 - 39€ / kpl (Tässä vaihtoehtopohjavärit / kuviot)

Flatfae G12 Premium 42€ / kpl (Kuviot, joista valita
Flatface G12 dekit ovat vihdoin ja viimein myynnissä Suomessa ensimmäistä kertaa sormiskeittaamisen historiassa. DOH FB SHOP toimii niiden jälleenmyyjänä Suomessa poikkeustapauksena, koska muuten niiden jakelun Euroopassa hoitaa Blackriver-Ramps, mutta Mike S:n ja Tomi L:n tuttavuuden myötä onneksi Flatface ja +BRR+ tekivät poikkeuksen, jotta DOH FB SHOP pystyy asioimaan suoraan Flatfacen kanssa ilman ”turhaa” välikättä / välietappia. Muutenkin USA:n ja Euroopan välinen pakettien postittaminen on

kalliimpaa ja hankalampaa, varsinkin yritystasolla mistä johtuu suureksi osaksi niiden korkeat hinnat. Tulee kaiken maailman tullimaksuja ja turhia höllötyksiä, joista johtuu tuotteiden viivästyminen ja niin kuin jo mainitsinkin niin niiden korkeampi hinta suhteessa kuin jos tilaisi www.flatfacefingerboards.com nettikaupasta suoraan, vaikka en tosin ole varma niiden postittamiskustannuksista, mutta jos mieluummin haluatte säästää pari euroa ja odottaa sen vuoksi kauemmin tilauksen saapumista niin tilatkaa ihmeessä suoraan Flatfacelta niiden sormiskeittituotteita jos haluatte, sillä FF on maineensa veroinen yritys ja kaikki tuki on myös niille tervetullutta.
Mutta jos haluatte tukea suomalaista sormiskeitti- / skeittikauppaa, joka tekee työtänsä kulttuurin ja pienyrittämisen tukemisen vuoksi, sillä mainittakoon että DOH:n työläiset tekevät duuniaan ilman mitään varsinaista palkkaa vaan palkka on siinä kun saa tarjota suomalaisille nuorille myös ei-niin-nuorille sormiskeittaamiseen innostuneille uniikkeja ja laadukkaita sormiskeittilautoja kuin myös erinomaisia renkaita (G6 sukupolven renkaita, jotka sopivat erinomaisesti kaikkiin muihin trukkeihin paitsi Blackriverin trukkeihin ja myös BRE eli Blackriver Edition -sarjan renkaita, joita suositellaan käytettäviksi pelkästään BRT eli Blackriverin trukkien kanssa, sillä ne ovat varta vasten niitä varten tehty ja suunniteltu mikä jo sinänsä takaa niiden kahden erinomaisen sormiskeitti varusteiden yhteensopivuuden, toimivuuden ja asianmukaisen käytön seurauksena pitkäkestoisen eli kulutusta kestävän käytön), joita tulee monissa eri väreissä, mutta mainittakoon tässä nyt myös oma henkilökohtainen mielipiteeni, joka on että turkoosit BRE renkaat ovat parhaat varsinkin street-skeittaamiseen, sillä ne ovat juuri sopivan pehmeitä, mutta ei liian pehmeitä niin kuin eräät nimeltä mainitsemattomat renkaat, joita myydään edullisella hinnalla, mutta siihen niiden hyvät puolet sitten jäävätkin, heh. Nämä sijoittuvat mielestäni ja monen muunkin mielestä samaan sarjaan kuin lajin pioneeri rengasmerkki eli Winkler Wheels renkaat, joita ollaan kehitelty jo vuodesta '86 asti. Flatface on lähinnä jenkkilässä suosittu merkki, mutta uskollisia asiakkaita löytyy paljon Euroopastakin ja myös Suomesta eikä mikään ihme, sillä itsekin pidän toisena setuppina Flatfacen wide dekkiä Flatfacen BR-Edition renkailla ja toisena tietenkin Berlinwood lautaa Winkler Wheelsin renkailla. Trukkeina pidän molemmissa Blackriverin 2.0 trukkeja.

FFG12 39€, FFG12 Premium 42€, FF G6 36€, FF BRE 38€, Dump Trukit 8€ / pari ja Bike Rack 40€
 - Kirjoita sähköpostia tmoe_psp@hotmail.com


Myyntiin tuli juuri myös erittäin hyvällä hintalaatusuhteella pilattuja Dump trukkeja, jotka yhdessä TKY-kumien (Timo Kranz Bushings Extra Soft) kanssa toimivat erittäin hyvin ja uskon, että moni aloittelija tulee tykästymään siihen yhdistelmään, sillä itse en meinannut pystyä lopettamaan kruisailua kun sain sellaiset trukit TKY-kumien kanssa kokeiltavaksi, sillä ne todellakin toimivat yhdessä vallan mainiosti vaikka aluksi epäileväinen olinkin kyseisen yhdistelmän suhteen. Niille, joilla ei ole varaa ostaa TKY-kumeja (tai Lock Nut -muttereita, sillä trukkeja kannattaa pitää todella löysällä, jotta siinä on jotain järkeä pitää kyseistä yhdistelmää niin se kyllä vaatii Blackriverin Lock Nut -erikoismutterit, jotka eivät löysty tärinästä tms. lähes ollenkaan) niin niille suosittelen RipTape paketeissa mukana tulevia mustia trukkikumeja ja prikkoja. Dump trukkeja tulee myös useissa eri väreissä esim. keltaiset, punaiset, siniset ja vihreät ovat silmiini osuneet. Nämä ovat niin sanotusti harvinaista herkkua tällä hetkellä, sillä sitä ei tiedä koska seuraavaksi Dumppeja tulee DOH FB SHOP:n varastoon. Eli kuten jo mainitsin niin ne ovat täydellisiä aloitteleville, jotka ovat joko siirtymässä / siirtyneet Tech Deck ”lelulautamaailmasta” ammattimaisiimpiin välineisiin tai sitten niille, jotka ovat aloittamassa tätä valaisevaa ja terapeuttista harrastusta suoraan kunnon välineillä, jotka ovat tietenkin ”Hand Made” eli käsintehtyjä ja laadukkaita puisia sormiskeittejä (Berlinwood, Flatface & Mitt Fingerboards), joihin sitten löytyykin jo aika paljon valikoimaa trukkien ja renkaiden maailmasta ja DOH FB SHOP juuri yrittää tätä monipuolisuutta ruokkia eli tarjota mahdollisimman paljon vaihtoehtoja sormiskeittaajille, jotka tietävät mitkä tuotteet heille parhaiten sopivat tai ovat jostain sellaisen käsityksen ainakin saaneet, jolleivat he ole niitä entuudestaan päässeet missään testaamaan. Flatfacen puukuvioiset pohjat ovat hyvää vaihtelua Berlinwoodien grafiikkapohjille, sillä itse ainakin osaan ainakin välillä arvostaa enemmän eksoottista puunkuvioista tai käsinvärjättyäbottom ply eli pohjalevyviilua kuin maalikerroksista koostuvaa grafiikkaa, joka ennemmin tai myöhemmin kuluu pois, mutta toisaalta se onkin Berlinwoodien viehätys, joten... hmm... vaikea sanoa, kummallakin on oma viehätyksensä ja jompikumpi vetoaa enemmän toisiin ja taas toisinpäin, joten mielipidekysymykseksi tämäkin tässä päätynee.

Pistän seuraavaan blogiartikkeliin kuvia näistä tuotteista ja varsinkin noista Flatface G12 Wide dekkien pohjakuvioista, sillä puolet niistä ovat Premium dekkejä, joissa on nähty enemmän vaivaa pohjaviilujen joko materiaaliin tai sitten niiden värjäykseen liittyvissä asioissa, joista johtuu parin euron hintaero. Jos olet kiinnostunut noista dekeistä niin paras tapa on ottaa yhteyttä Tomi L:n sähköpostitse niin näet kunnon kuvat kyseessä olevista dekeistä ja niiden bottom ply / pohjaviiluista yms. koska on aika hankalaa ruveta tekemään jokaisesta erilaisesta pohjakuviosta uutta tuotetta nettikauppaan. Eli parhaiten saat Tomi L:n kiinni osoitteesta tmoe_psp@hotmail.com, joten jos kiinnostusta löytyy niin sinne pistämään vaan viestiä. Roskapostia sun muuta turhaa potaskaa on turha kirjoitella, koska haaskaat siinä vain omaa aikaasi, hahaa...

PS. DOH FB SHOP:sta löytynee vielä tällä hetkellä pari Bike Rack -elementtiä myöskin (square / neliönmallisia), joten kannattaa tilata nopeasti jos kiinnostusta löytyy sillä niitäkään ei välttämättä vähään aikaan tule enää tänne Suomeen asti myyntiin. Mutta erittäin hauskaa kevättä toivottelee koko DOH:n tonttuväki.

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa