Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

torstai 15. syyskuuta 2011

DOH FB SHOP - Syksyn Uudet Sormiskeitti Tuotteet

DOH FB SHOP on laajentanut valikoimaansa niin sormiskeittien saralla kuin isoveljensä rullalautailunkin saralla. Meiltä on nyt saatavilla Blackriverin laadukkaita rullalautoja, Madrid Skateboardsin longboardeja ja erilaisia laatumerkkejä trukeista, renkaista ja laakereista.

Uudet / Tulevat Sormiskeitti Tuotteet:

Meille tuli jokusen aikaa sitten vihdoin ja viimein Mitt Skateboardsin G4 ja G5 mallin eri pohjakuvioilla ja eri leveyksillä varustettuja dekkejä, joten ei muuta kuin selailemaan kauppamme uusia tuotteita!

Meille tuli juuri varaston täydennystä Blackriver-Rampsilta eli Box 3 Reloaded (legendaarisen Box 3:n uusi versio), Polebank, Box 5, punaisia Bollien renkaita, uusia värejä Blackriver 2.0 trukkeihin ynnä muuta on löydettävissä kaupastamme.

Meille on tulossa Flatfacelta lähiaikoina lisää G13 wide premium ja tavallisia dekkejä, G12 dekkejä, Bike Rack:jä, Dump trukkeja ja erilaisia Flatface renkaita.

Luvassa on myös uusi blogi, joka koskee skeittausta ja longboardaamista, mutta ilmoitan siitä sitten tarkemmin, kun siellä on jotain luettavaa / sisältöä. 

Toivotamme hauskaa syksyä kaikille asiakkaillemme ja sormiskeittaajille ja skeittaajille!

Terv. Tomi Lempinen / DOH FB SHOP

lauantai 10. syyskuuta 2011

Sormiskeittien kaiverrus ( = engraving ) ja maalaaminen - Fingerboard Engraving And Painting

Sormiskeittien kaivertamisesta lupasin tehdä artikkelin, joten tässä se tulee. Kaivertaminen eli engraving ei ole todellakaan kallista puuhaa, sillä itse olen kaivertanut kaikki tähän astiset dekit 8 euron "dremelillä", mutta tykkään niin paljon tästä, että aion käydä hakemassa puupajalta ihka aidon Dremel-työkalun niin saa tarkempaa jälkeä ja se on todennäköisesti aika paljon tehokkaampi, joten homma luultavasit helpottuu aika paljon. Lisäksi pitää ostaa kaikkia mahdollisia tarpeellisia ja erilaisia teriä siihen, mitkä sopivat puun / kiven / metallin kaivertamiseen, sillä en aio rajoittaa tätä harrastusta pelkästään sormiskeittien tekemiseen vaan annan aktiviteetin elää omaa elämäänsä ja kehittyä eteenpäin. 

Tämä on hyvä esimerkki sormiskeittauksen lisäksi, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta / oppia jotain uutta / innostua uusista asioista yms. Mutta tässä tulee hieman kuvia kaivertamistani sormiskeiteistä ja niiden vaiheista. Koitan opastaa ja neuvoa parhaani mukaan niitä joita tämä voisi kiinnostaa, sillä engraved eli kaiverretut sormiskeitit ovat erittäin arvostettuja ja välillä uskomattoman hienoja / kauniita. Helppoa tämä ei todellakaan ole, mutta ajan myötä oppii! Itse aloitin kaivertamisen elokuun 5. päivä Blackriver Cityssä eli Schwarzenbachissa, Bavariassa eli Saksassa kun olin työreissulla ja asustelin Am Steigissa. Innostuin heti eikä innostus ole laantunut vielä kuukauden jälkeen enkä usko että laantuukaan...

Tämä on ensimmäinen monista projekteista, joita minulla oli samaan aikaan tekeillä, mutta sain tämän ensimmäisenä valmiiksi. Dekin nimi on Berlinwood "The Lost Art - Engraved", johon liittyy aika paljon symbolismia, mutta ei siitä sen enempää.


Keskellä on puu, joka muistuttaa ihan vähän Berlinwoodin logoa. Oikealla on nuotio / kokko / bonfire ja vasemmassa reunassa on skeittaajan käsi, joka pitää kolmella sormella dekistä kiinni sen alapuolelta eli pikkurilli on jäänyt pois jostain syystä.


Ensimmäinen DOH kaiverrus meneillään. Eli ensiksi piirretään dekkiin kuvio jonka haluaa tehdä. Sitten on hyvä vetää suippopäisellä kiviterällä tarkasti ja kevyesti urat,joita pitkin on sitten hyvä jatkaa kaiverrus-prosessia...
                                                            

lauantai 3. syyskuuta 2011

Sormiskeitti renkaat / Fingerboard Wheels - Ominaisuudet

Morjesta kaikille tasapuolisesti!!! Nyt on lähiaikoina taas alkanut tulla artikkeleita, koska kesä alkaa olla ohitse ja syksy koputtelee jo korvan taakse (?) joten mennäänpä sitten itse asiaan...

Eli sormiskeitti renkaista olisi kyse. Sormiskeittauksessa renkaat ovat yksi tärkeimmistä asioista ja ne vaikuttavat tosi paljon skeittaamiseen. Tärkein ja eniten vaikuttava ominaisuus on renkaan pehmeys / kovuus (siis kun puhutaan laadukkaista laakerillisista ja Bollien laadukkaista laakerittomista renkaista), jonka huomaa tekemällä power sliden eli vauhdissa kääntää sormiskeitin 90 astetta eli poikittain ja kuuntelee sitä ääntä joka siitä tulee ja tunnustelee sitä tunnetta mikä tuntuu sormissa kun teet kyseisen tempun. Eli seuraavaksi kerron parhaimmista rengas-merkeistä ja malleista että kuinka kovat ne ovat ja ehkä jotain muutakin infoa. BTW olen tällä hetkellä muualla kuin kotona ja olen koko viikonlopun, joten kuvia ei tule tähän artikkeliin kuin vasta ensi viikolla...

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa