Sormiskeittaaminen?!? Mitä se on?

Sormiskeittaaminen on rullalautailun kasvava alalaji, jossa temput tehdään jalkojen sijasta sormilla eli etusormi on takajalka ja keskisormi on etujalka. Sormiskeittaamista tapahtuu mielestäni ainakin kolmella eri tasolla, joista yksi on satunnainen leikkiminen muovisilla Tech Deck sormiskeittileluilla. Toinen on lähinnä varusteurheilua, eli kehuskellaan uusilla rampeilla, laudoilla sun muilla ja kolmas on näiden kaikkien "yhdistelmä", jossa kehuskelemisen sijaan käytetään ramppeja hyväksi, sillä niihin menee aika paljon rahaa.

Suomessa Tech Deck -leluskeittejä saa Marketeista, mutta esim. Berlinwoodin ammattimaisesti tehdyt hyvät ja laadukkaat laudat saat tällä hetkellä vain kahdesta kaupasta ja ne ovat DOH FB SHOP ja Ponkes Web Shop. DOH on erikoistuneempi ja asiantuntevampi pieni yritys kun taas Ponkesista saa isompia ramppeja sun muita.

Tässä Wikipedian tarjonta aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_%28skateboard%29

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Mitt Skateboardsin Sormiskeitti Elementtien Arvostelu

Morje. Tuli tossa pari viikkoa takaperin aikamoinen laatikko Mitt:n erilaisia tuotteita sponsoripakettina. Käytän tilaisuuden hyväkseni ja teen niistä arvostelut samalla. Ensiksi täytyy mainita että olen aina tykännyt Mitt:n wide dekeistä varsinkin G4 wide dekistä, mutta nyt kun sain uusimman grafiikkadekin (Splash), joita Mitt on alkanut valmistamaan myös niin täytyy sanoa että on vallan erinomainen dekki. Se on edelleen yksi setupeistani bollien trukkien ja renkaiden kera. Muodot ovat hyvät vaikka tykkäänkin yleensä low eli matalista konkaveista niin tuo medium konkave muodot omaava dekki toimii erittäin hyvin käytössäni. Mitt:n laudat valmistetaan Kanadan Vaahterasta, joten ne ovat myös laadukkaita, vaikka hinta on erittäin edullinen hintalaatusuhteeltaan. Kunnon poppi, med / high kicksit ja medium konkavet takaavat erittäin hyvän lautakontrollin. En arvostele varsinaisesti niitä dekkejä mitä sain siitä paketista, joten en kerro dekeistä sen enempää. Olen kyllä arvostellut Mitt:n dekkejä jo aiemmin ja tuo on sama lauta, mutta pohjassa on vain kuva tällä kertaa. Mutta tässä kuva kyseisestä Splash dekistä:

Mitt Splash Wide


Mitt G4 Wide Heeban with Mitt text


My three Setups! DOH FB SHOP will be selling every item that is used in those setups cause I know they're good!


Close-up photo of my Mitt Splash setup with Bollie trucks and wheels!
No niin eli nyt päästään asiaan. Täytyy myöntää että olin aika skeptinen aluksi näitä elementtejä kohtaan koska en ole nähnyt tällaisia kenenkään videossa paitsi tuon rappusetin jossain Daniel Lindqvistin videossa. Mutta täytyy myöntää että olin positiivisesti yllättynyt, sillä suurin osa noista elementeistä oli erittäin hauskoja elementtejä. Mutta mennään asiaan eli ensiksi voisin arvostella tuon rappussetin.

Mitt Stairs

Tämä oli kieltämättä aikamoinen pettymys, koska tykkään rappusista noin yleensä, mutta tästä puuttuu mielestäni selvästi jotain erittäin oleellista. Nimittäin kinkki reili tai joku muu vastaava, koska rappusissa oleva tasanne keskellä on aivan liian pieni tehdäksesi tempun bänkin puolelta ja ländätä se tuohon tasanteeseen ja jatkaa siitä matkaa vielä jollain tempulla. Että minun järki ainakin harasi heti kokeiltuani tuota ratkaisua vastaan ja niin tekee edelleen. Täytyykin ehdottaa Mitt:lle että he laittaisivat jonkunlaisen reilin tuohon niin silloin tuota elementtiä pystyisi myös käyttämään hyödyksi. Itse ajattelin että teen siihen itse jonkunlaisen reilin, koska elementti on aika näyttävä, hieno ja potentiaalinen ja se olisi haaskausta jättää se käyttämättä. Eli jos antaisin tässä arvostelussa pisteitä niin ei kovin montaa pistettä heruisi, koska se on todellakin aika käyttökelvoton tällä hetkellä. Mutta tietääkseni näitä elementtejä ei edes myydä muualle kuin Puolaan, joten en usko että olet tällaista lähiaikoina hankkimassa ja me emme DOH:n kanssa ota myyntiin kyllä tätä ellei tähän olla sitten siinä vaiheessa kehitelty jonkunlaista reiliä tai vastaavaa. Mutta tässä pari valokuvaa kyseisestä elementistä, jotta tiedät mistä puhun.

This stairset deninately needs a handrail! It screams for it. Would be very cool element with a rail.

Kicker Rail

Tämä oli erittäin hauska yllätys, mikä tuli postitse ovelleni. Ensiksi katsoin vähän kauhistuneena tuota reiliä kun se jatkuu ja jatkuu... mutta heti kun kokeilin elementtiä niin sävelet olivat selvät. Eli elementti on periaatteessa kuin street kicker paitsi isompi ja siinä on hemmetinmoinen reili siinä sivussa kiinni. Muutenkin tuo kickeri on vähän jyrkempi kuin esim. BRR:n street kickereissä. Todella hauska elementti! Kun se reili lähtee hynden loputtua kaartamaan alaspäin niin juuri siihen kohtaan, missä se kääntyy alaspäin on todella siisti hyppiä tempuista grindejä / slaideja. En tiedä miksi, mutta minulle se oli ainakin jotenkin itseestäänselvyys että olisi siisti vetää vaikka nolliesta fs nosebluntslide juuri siihen kohtaan. On myös siistiä painella kickeriä ylöspäin ja trikata reiliin siten että liu'ut takaisin päin sen grindin / slaidin. Erittäin toimiva idea joskin aika yksinkertainen, mutta niin ne nerokkaat ratkaisut yleensä ovat. Tämä ei ole mikään virallinen lupaus, mutta taidetaan ottaa näitä nettikauppaamme myyntiin, joka kertoo jo jotain, koska emme ota myyntiin mitään tavaraa minkä takana emme voi seistä tai mihin emme usko. Olen henkilökohtaisesti kokeillut tämän tuotteen erittäin toimivaksi ja mitään pahaa sanottavaa siitä minulla ei ole. Vallan mainio elementti! Tässä pari kuvaa myös tästä elementistä niin saatte paremman kuvan mieliinne, kun mietitte kyseistä elementtiä. 

Niinkuin kuvastakin näkyy niin tuo reili jatkuu aika pitkälle kickerin päätyttyä ja kaartaa alaspäin pari senttiä kickerin päättymisen jälkeen.


Functional, fun and it looks good too! One of my favorite Mitt element!


Bench 2

Tämä pikkuinen oli myös sieltä positiivisesti yllättävältä suunnalta, sillä pelkkä penkki ilman selkänojaa ei voi olla kovin monipuolinen, mutta ei niiden aina monipuolisia täydy ollakaan. Tätä olen näistä Mitt:n elementeistä eniten käyttänyt eli yksinkertainen ja toimiva elementti on monesti parempi kuin monimutkainen ja ei-niin-toimiva elementti. Eli kyseessä on aika pitkä (30cm) suora penkki, jossa on toisella puolella alumiini rauta, jotta grindit grindaavat niin pitkään kuin penkkiä on jäljellä. Eli aluksi tämä elementti ei kiinnittänyt huomiotani, mutta kun tuli aika kokeilla sitä niin innostuin aika paljon. Tämä on tällä hetkellä yksi lempielementeistäni. Tässä taas korostuu tuo yksinkertaisuus ja toimivuus ja tämä on hyvä elementti liittää muiden elementtien kanssa yhteen. Eli 5cm korkea, 6,5cm leveä ja 30cm pitkä penkki, johon mahtuu tosi monta vuoroaan odottavaa pelaajaa, jotka eivät kuitenkaan pääse loppujen lopuksi kentälle pelaamaan. Erittäin huokeahintainen ja tarpeeksi laadukas mahtuakseen useampaan kotiin.
Mutta tästäkin minulla pitäisi olla kuva otettuna...

Simple but functional long bench

Trybuna eli katsomopenkki

Tämä on mielestäni aika peruselementti, vaikka en tällaiseen ole ennen törmännyt. Kolmetasoinen katsomopenkki, jonka ylimmässä penkissä on coping ja keskimmäisessä on alumiinirauta. Tähän voi vetää luonnollisesti combogrindejä ja manuaaleja ja tietenkin voi käyttää ihan normaalina kurbinakin jos haluaa. Tämä on visuaalisesti mielestäni tosi hieno ja sopii skeitti-spotin taustalle kuin nakutettu. Tämä on myös 30cm pitkä eli tilaa tehdä combojuttuja on vallan mainiosti. En rupea väkisin keksimään tähän mitään liirumlaaria, koska mielestäni tuo kuva kertoo jo aika paljon.

Nice looking combogrind box Trybuna

Box Rail

Tämä on yksi suosikeistani Mitt rampeista. Reili keskellä mikä taipuu päistä alaspäin on se mikä tekee tästä boksista sen mikä se on, koska jos tässä olisi tavallinen reili niin en pitäisi tästä läheskään yhtä paljon jos ollenkaan. Koska tämä on boksi reilillä niin tässä on myös kurbit, joissa toisella puolella on coping ja toisessa kulmarauta. Kulmarautoja ei ole upotettu niin kuin BRR:n elementeissä, mutta ainakaan tässä elementissä siitä ei ole mitään haittaa, joten never mind that. Mitt:n elementeissä reilit ovat aika paksua alumiini neliöputkea vai miksi niitä nyt kutsutaankaan, mutta ymmärrätte varmaan kuitenkin mitä tarkoitan mikä on pääasia. Tässä ovat combogrindit / slaidit mahdollisia (ovathan ne ihan tavallisessa reilissäkin mutta puhun eri tasoihin vedettyjä comboja kun puhun combogrindeistä näissä elementti-arvosteluissa) mutta itse tykkään käyttää suurimmaksi osaksi pelkkää tuota reiliä, koska se on niin hauska jollain tavalla, joka on vaikea selittää. Tässä elementissä näyttää hyvältä grindistä ulos tuleminen ilman poppia, koska reili kaartuu maahan kohti aina lopussa. Tätäkin tuotetta tulee mahdollisesti myyntiin tänne Suomeen.

 DOH FB SHOP on jo melkein auki ja firma myös melkein pystyssä, mutta pistämme sen pystyyn ja tilaamme kohtalaisen erän BRR:n valmistamia ja jälleenmyyntiin tarkoitettuja tuotteita, mutta siitä enemmän sitten omassa artikkelissa, minkä kirjoitan toiv. mahdollisimman pian, mutta kaikki on jo kunnossa eli lakipykälät ovat enää vain esteenä / viivästyksenä.  Rail Box / Box rail 
from Mitt Skateboards. The rail is cool cause it goes down on the ends. One of my favorite Mitt elements!Vielä puuttuu piknik pöydän ja yhden penkin arvostelut. Lisään ne kunhan on aikaa!Niinkuin tuossa artikkelissa jo tulikin ilmi niin otamme DOH:n kanssa myyntiin Mitt:n tuotteita. Paria elementtiä ja joitakin dekkejä mitä ne valmistaa. Jos sinulla on jotain ehdotuksia Mitt tuotteista niin jätä ihmeessä kommentti tai tule Facebookin DOH / DFE ryhmään. Se pitäisi löytyä hakemalla DOH tai DFE. Ryhmä on suljettu, jotta ulkopuoliset eivät näe siellä olevia kirjoituksia. Eli se ei ole mikään salakerho, vaan kaikki ovat tervetulleita, jotka osaavat käyttäytyä ja ovat kiinnostuneita sormiskeittaamisesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DOH FB SHOP

DOH FB SHOP
Sormiskeitti Nettikauppa