Olen jo kirjoittanut sellaisen artikkelin, jossa arvostelen kaikki käyttämäni dekki-merkit, mutta tällä kertaa kyse onkin enemmän eri merkeistä ja eri muodoista. Kerron myös hieman viimeaikaisimpia kokemuksia dekistä jos sellaisia on. Jeps, ei muuta kuin asiaan...
Berlinwood - Low Shape
Tuli sattumalta oltua BRR:n toimistossa sinä päivänä kun Berlinwood Low Shape malli julkaistiin |
BW Low Shapen muodot - Nose / Noussi on ainakin kasvanut kiitettävästi |
Paljon puhuttu "Flatshape" (minkä itse olen tulkinnut aina 32mm:ksi matala konkavemaiseksi dekiksi) on nyt periaatteessa tullut, mutta eri nimellä eli Low Shape (tuli 8.8.2011) ja niitä on saatavilla neljällä eri grafiikalla, mutta uskon että grafiikoita alkaa tulemaan lisää ja nopeasti. Leveyttä dekillä on saman verran kuin Berlinwoodeilla muutenkin eli 29mm. Pidän itse tästä mallista todella paljon ja se tuli tutuksi ennen niiden julkistamistakin, joten kokemusta on dekistä. Jotenkin se pysyy hallinnassa paremmin kun on pienemmät konkavet. Ei muuta sanottavaa kuin, että yksi parhaista dekeistä mitä olen kokeillut.
Berlinwood - Normal Shape 2011
Berlinwood Camo Green |
Berlinwood on jo muodostunut legendaariseksi sormiskeitti-merkiksi ja Berlinwoodin työpaja taitaa ollakin maailman ammattimaisin työpaja. Timo Liebenin 10 vuotta sitten luotsaama Berlinwood aloitti Berliinissä, mutta tuotantohankaluuksien vuoksi muutti Schwarzenbachiin (Blackriver City = Kaupungin nimi tarkoittaa mustaa jokea tai jotain vastaavaa) Blackriver-Rampsin tiloihin saadakseen mahdollisimman paljon irti Berlinwood dekeistä. Olen saanut kunnian käydä BW:n pajalla, mutta siellä ei saa ottaa valokuvia, joten sellaisia en valitettavasti voi näyttää. Berlinwoodeissa on täydellisyyttä hipovat muodot, täyttä käsityötä ja erittäin hyvä poppi eli lauta on sopivan jämäkkä.
Yellowood Z1
Tukholman Gold Finger -tapahtumasta hommattu Yellowoodin Z1 dekki |
Yellowoodeissa on aika suorat ja loivat muodot |
Yellowood on erittäin hyvä ja laadukas sormiskeitti-merkki. Tunnusomainen piirre kaikille Yellowoodin dekeille on että ne kuluvat kaikki keltaisiksi, tai ainakin näin oli vielä vuosi sitten. Hieman pidempi kuin Berlinwood, aika samoissa Flatface G12:n kanssa. En ole 100% varma, joten jos olen väärässä niin korjatkaa, mutta mielestäni nämä ovat 30mm leveitä dekkejä ja niissä on todella iso nose eli noussi ja tail eli teilikin on aika pitkä. Näistä ei ole ylitarjontaa sillä näitä tehdään vissiin vain pari kertaa vuodessa, joten nämä ovat aina lopussa kerran pari vuodessa melkein joka puolelta. Hyvä taktiikka jättää ihmiset nälkäisiksi ;-)
Bollie Fingerboards
Bollieissa on tosi yksinkertaiset, loivat, mutta toimivat muodot |
Pakko myöntää että aluksi en pitänyt erityisemmin Bollieista joskus kun minulla oli vielä Ponkesin sponssi niin sain sellaisen että pystyn tekemään siitä arvosteluun blogiini. Kun sain kyseisen dekin niin jotenkin en lämmennyt sille enkä edes antanut oikeastaan laudalle mahdollisuutta kun se jo lensi muiden kokoelma-dekkien sekaan. Myöhemmin kun kuvasin Bollien ohje / tutoriaalivideota niin sain tatsin siihen dekkiin ja tykästyin siihen erittäin paljon. Bolliet ovat myös 30mm leveitä ja ne ovat Berlinwoodeja hieman myös pidempiä. Muuten sana Bollie tulee sanoista Ollie ja Bollywood eli kyseessä ei ole mikään vittuilu Nollie yritykselle vaan kyse on pelkästä yhteensattumasta. Jollette ole huomanneet niin kaikissa Bollien dekeissä ja tuotteissa on jotain Intiaan liittyvää. Kanadan vaahterasta tehtyjä dekkejä eli materiaaleissa on säästetty edullisen hinnan takia, koska Berlinwoodit valmistetaan vaahterasta ja jostain toisesta puulajista. Hyvä lisä Blackriverin tuote-perheeseen...
Flatface Fingerboards
Flatface G12 |
Flatface G12 dekin muodot |
Flatface G12 Wide dekkejä |
Flatface G12 Widen muodot |
Flatface G13 Wide dekin muodot |
Flatface on myös aika legendaarinen dekkimerkki. Mike Schneider perusti Flatfacen ollessa 9 vuotias, miettikää sitä ;-) Laadukkaita dekkejä, joissa kaikissa erilainen puupohja. Niinkuin yhdessä kuvassa näitte neljä erilaista Flatface G12 Wide dekkiä, niin ne ovat DOH FB SHOPissa myynnissä eikä tiedä minkälaisen dekin tulee saamaan ellei sitten esitä toivomusta jos on lukenut tämän artikkelin ;-)
Flatfacella on kaksi eri mallia eli G12 ja G13 ja molemmista normal ja wide eli 28mm ja 30mm leveät dekit. G12 malli on loivempi kun taas G13 on hieman, mutta vain hieman jyrkempi muodoiltaan. Itse tykkäsin jo G12 Wide mallista, mutta G13 Wide on yksi suosikkilaudoistani tällä hetkellä. Siinä on jotenkin niin tuntuma siinä laudassa, ja jos tarkkoja ollaan niin G13 Wide dekit ovat 30,5mm leveitä.
Mitt Fingerboards
Mitt G5 Extra Wide "Scalp" |
Mitt G5 Widen muodot |
Mitt G5 Wide "Splash" |
Mitt G5 Widen muodot |
Mitt:llä on G4 ja G5 mallin dekkejä ja G6 mallin dekkejä on vissiin tulossa aika pian. G4 on muodoiltaan loivempi kuin G5. Standard on 26mm leveä, Wide on 28mm ja Extra Wide on 30mm leveä. Mittillä on myös muutama erilainen puinen pohjakuvio kuten Heeban, joka on tummaa hieman raidallista puuta ja Bianco joka on vaalea pohja, missä menee tummia raitoja epäsuorasti. Niitä on vaikea selittää mutta esim. DOH FB SHOP (http://dohfbshop.com) voit katsoa niitä tuotekuvista.
No niin se oli siinä. Laitoin mielestäni vain parhaimmat merkit tähän artikkeliin, koska mielestäni turha tehdä sellaisista merkeistä kun ei oikein osaa ainakaan mitään hyvää niistä kertoa. Toivottavasti tästä artikkelista on jollekin jotain hyötyä. Itse opin ainakin muodoista tehdessäni tätä artikkelia että kannatti joka tapauksessa.
Siisti ja hyödyllinen artikkeli! Kiitoksia...
VastaaPoista